Siker vagy bukás? Befutottak az első kritikák a Star Wars IX-ről!

Nem kell már sokat várniuk a rajongóknak, hiszen mindössze két napon belül a mozikba került a Star Wars kilencedik epizódja, a Skywalker kora. Epikus lezárásnak ígérkezik, a filmhez befutottak az első kritikusi vélemények, úgy tűnik azonban, ez az epizód is kissé megosztónak ígérkezik majd.

Eric Eisenberg, a CinemaBlend szerkesztője szerint ugyanis „van, ami jó a Skywalker korában, ugyanakkor messzemenően több csalódást okozott a film. Úgy tűni, hogy a fan service nem mindig működik, a film pedig jó néhány dolgot filgyelmen kívül hagy. Csalódott vagyok.”

„Az egész film epikus. Egy fantasztikus és nagyon sűrű lezárás. Akció, kaland – és persze válaszok! Gyakorlatilag a film második felétől egészen a végéig a könnyeimmel küzdöttem!” – írja a Fandango főszerkesztője, Erik Davis.

„A film tele van akcióval és persze kiszolgálja a rajongói igényeket is. A Skywalker kora ettől függetlenül drasztikusan más, mint Az utolsó Jedik volt, ugyanakkor messzemenően nem olyan megerősítő, mint Az ébredő Erő” – olvasható a CinemaBlend hivatalos Twitteroldalán.

Mike Ryan, az Uproxx magazin kritikusa az alábbiakat írja: „A Skywalker kora alighanem a legösszetettebb Star Wars film, ami valaha készült. Ugyanakkor a film első fele, annyira beleragadt az alapszituációba, hogy kicsit az az érzésem támadt, hogy mindebből további három filmet lehetett volna készíteni.”

Nos, a kilencedik epizód már itt van a küszöbön, ha még mindig nem sikerült ráhangolódni a temérdek előzetes alapján, tegyetek egy próbát és lessetek rá arra, amit fentebb linkeltünk nektek. A premierig, azaz 2019.12.19-ig pedig az erő legyen veletek!