2019.06.14   szerző: csd   hozzászólások: 1

A Babadook alaposan kiverte a biztosítékot 2014-ben még a legelszántabb horrorfilm rajongóknál is. Jennifer Kent első rendezése hatalmas sikernek örvendett annak idején, rövidesen pedig a mozikba kerül legújabb filmje, a The Nightingale.

Sikoltva menekültek a Babadook rendezőjének új horrorjáról a nézők

A film története szerint egy Clare nevű nő egy brit katonát hajszol keresztül Tazmánia erdős vidékén, hogy megbosszulja mindazt a szörnyűséget, amelyeket a férfi elkövetett ellene és a családjával szemben. A hajsza során összetalálkozik egy Billy nevű sráccal, aki szintén a múlt árnyaival küzd.

A napokban zajlott a film premierelőtti vetítése, amely alighanem sokak számára egy hosszú ideig még meghatározó élmény marad. A bemutató alatt ugyanis többen képtelenek voltak végignézni a produkciót és felháborodva távoztak a teremből. „Nem bírom tovább nézni, hiszen már kétszer megerőszakolták!” – jegyezte meg egy felháborodott nő, utalva a cselekmény felkavaró tartalmára.

Jennifer Kent elismeri, hogy legújabb filmje igencsak felzaklató tud lenni, de a cél az volt, hogy rámutasson, az őslakosokkal elkövetett brutális erőszakra a brit kolonizálások idején. „Ugyanakkor a film központi témája mégsem az erőszak, hanem a szeretet, az együttérzés és a kedvesség iránti vágy a legsötétebb időkben is” – nyilatkozta a rendező.

Bár egyelőre nincs hivatalos időpont, mikor is érkezne a hazai mozikba a The Nightingale, a nemzetközi bemutatókra már ez év augusztus 2-án sor kerül.

NA The Nightingale  (2019)

dráma | kaland | thriller

1825-ben járunk. Egy Clare nevű, elítélt ír nő egy brit katonát hajszol végig Tazmánia erdőségén, hogy megtoroljon egy szörnyűséget, amit a férfi Clare családja ellen... több»