Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
72

A Babadook (2014)

The Babadook
Filmadatlap
 
25
Szereplők
20
Vélemények
19
Képek
8
Videók
A Babadook
 
Deku   2017. 11. 20.

Kicsit unalmas és nem túl érdekfeszítő maga a sztorija de nézhető. Erre a filmre valószínűleg pár hét múlva már nem emlékszek de még így sem volt rossz benyomásom róla. Erősen tart egy bizonyos átlagos szintet.

 
Artemisia   2018. 06. 22.
Gyenge horror

::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Kevés horror -elemmel dolgozik, nem valami hátborzongató. Igazából nem is tisztázza, hogy valóban egy entitás költözött-e a házba, vagy csupán az anyuka frusztrációjának kivetülését személyesíti meg The Babadook. A film nyilvánvaló érdeme, hogy remekel az anya lelki vívódásának, illetve az anya és a kisfiú kapcsolatának hullámzásának a bemutatásában (ami nem véletlen, hisz női rendező keze munkáját dicsérhetjük), de a horrorisztikus oldal sokkal gyengébb . És mivel horror besorolású filmről beszélünk, kénytelen vagyok előhozakodni az ezen a téren nyújtott hibáival is. Pl. azt a kevés félelmetes elemet sem a legjobban használja, amivel rendel... több»


 
HETEDIK   2018. 01. 30.

Mostanság nagy a hype ezen film kapcsán, hogy nálunk miért csak 4 évvel az eredeti premier után mutatják be, rejtély. Őszintén szólva én már rég elfelejtettem, hogy ez a film létezik, anno viszont nem tekintettem meg. Tettem vele egy próbát, de sejtéseim beigazolódtak. Egy unalmas, klisékkel teli halvány pszicho/thriller, horrortól igen messze van. A film első egy órájában szinte semmi nem történik, egy életunt anya gyereknevelése sajátos módon, a színésznő egész film alatt olyan képet vág, mint aki állandóan be van állva. A film második felében pedig az történik, ami miatt a horror műfaj haldoklik. Ijesztgetés, hangeffektek, sikoltozás, szelleműzés, de annyira ijesztő módon, hogy egy alsós elemis is elásítja magát. William Friedkin nem látott még ennél félelmetesebb filmet....félek ezt ő sosem mondta, maximum a marketing kampány része volt ez a blöff.

 
hsanya182   2015. 11. 17.

Anya és fia kapcsolatáról szóló gagyibb kivitelezésű horrorisztikus thriller! Aki ismerkedik a horror műfajjal annak lehet tecceni fog e gyenge alkotás. Inkább egy sötét/parázósabb művészfilm mely groteszk módon ábrázolja az elfojtott belső énünket...Szerencsére nem olyan hosszú a film, egy nézést megér! :)

 
Zsceeeka   2015. 09. 24.

Annak ellenére, hogy egy gagyibb tipikus horror filmre számítottam, nagyon jó véleményem lett a végére a filmről. Az anya lelkivilágának bemutatása nagyon jól lett kivitelezve, nem lett átlagos, ajánlom.

Essie Davis
Essie Davis
Essie Davis
Essie Davis
Essie Davis
Essie Davis
Essie Davis
Essie Davis
Essie Davis
Essie Davis
 
A Babadook voltaképpen egyszerre szociodráma és lélektani horror, mely remekül vet fel kérdéseket komoly, egész társadalmat érintő témákban és hozza rá a frászt a nézőre. 7,5/10 több»
 
A Babadook egy remek, horror köntösbe öltöztetett dráma, amit vétek lenne kihagyni. Aki viszont trancsírozásra és non stop ijesztegetésre számít, az bizony csalódni fog. 75/100 több»
 
A tökéletes színészek megtalálása (Essie Davis minden árnyalatát képes bemutatni a szülői érzelmek komplexitásának, Noah Wiseman pedig elképesztően para kissrác) és a filmnyelvi eszközök tökéletes eltalálása nélkül persze mit sem érne az a különleges történet, amit Jennifer Kent kitalált, de itt minden egyes beállítás, szemszög, árnyék azt szolgálja, hogy egészen félelmetes élményben legyen részünk. Ráadásul olyanban, ami jóval többet is képes nyújtani a félelemnél. 90/100 több»

A film összbevétele 10 312 540 dollár volt (imdb.com).

 

A Babadook könyvet, amelyből Amelia felolvas a fiának Alex Juhasz grafikus készítette.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Samuel szerepére először 8-9 éves fiúkat hallgattak meg, de mivel -t tökéletesnek tartották a szerepre, annak ellenére is, hogy csak 6 éves volt a meghallgatás idején, fiatalítottak a karakteren.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film alapját egy Monster című, 2005-ben bemutatott rövidfilm szolgáltatta.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.