Játssz egy Xiaomi Redmi Note 4-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
71

A Babadook

(The Babadook)
 
25
14
10
19
 
hsanya182   2015. 11. 17.

Anya és fia kapcsolatáról szóló gagyibb kivitelezésű horrorisztikus thriller! Aki ismerkedik a horror műfajjal annak lehet tecceni fog e gyenge alkotás. Inkább egy sötét/parázósabb művészfilm mely groteszk módon ábrázolja az elfojtott belső énünket...Szerencsére nem olyan hosszú a film, egy nézést megér! :)

 
Zsceeeka   2015. 09. 24.

Annak ellenére, hogy egy gagyibb tipikus horror filmre számítottam, nagyon jó véleményem lett a végére a filmről. Az anya lelkivilágának bemutatása nagyon jól lett kivitelezve, nem lett átlagos, ajánlom.

 
Deku   2017. 11. 20.

Kicsit unalmas és nem túl érdekfeszítő maga a sztorija de nézhető. Erre a filmre valószínűleg pár hét múlva már nem emlékszek de még így sem volt rossz benyomásom róla. Erősen tart egy bizonyos átlagos szintet.

 
Hetedik   2018. 01. 30.

Mostanság nagy a hype ezen film kapcsán, hogy nálunk miért csak 4 évvel az eredeti premier után mutatják be, rejtély. Őszintén szólva én már rég elfelejtettem, hogy ez a film létezik, anno viszont nem tekintettem meg. Tettem vele egy próbát, de sejtéseim beigazolódtak. Egy unalmas, klisékkel teli halvány pszicho/thriller, horrortól igen messze van. A film első egy órájában szinte semmi nem történik, egy életunt anya gyereknevelése sajátos módon, a színésznő egész film alatt olyan képet vág, mint aki állandóan be van állva. A film második felében pedig az történik, ami miatt a horror műfaj haldoklik. Ijesztgetés, hangeffektek, sikoltozás, szelleműzés, de annyira ijesztő módon, hogy egy alsós elemis is elásítja magát. William Friedkin nem látott még ennél félelmetesebb filmet....félek ezt ő sosem mondta, maximum a marketing kampány része volt ez a blöff.

 
Hedy0809   2017. 03. 07.

Imádtam a filmet!
Nem annyira horror,mint inkább elgondolkodtató.
Vannak ijesztő részek,de a legijesztőbb talán maga a valóság.
Komoly közlendője van a filmnek.
Zseniális!!!

Noah Wiseman
Noah Wiseman
Essie Davis
Essie Davis
Noah Wiseman
Essie Davis
Essie Davis
Noah Wiseman
Noah Wiseman
Essie Davis
Noah Wiseman
Noah Wiseman
Essie Davis
Noah Wiseman
Noah Wiseman
Noah Wiseman
Noah Wiseman
Essie Davis
Essie Davis
Noah Wiseman
Essie Davis
Noah Wiseman
Essie Davis
Popcorn Project - A Babadook
A Babadook voltaképpen egyszerre szociodráma és lélektani horror, mely remekül vet fel kérdéseket komoly, egész társadalmat érintő témákban és hozza rá a frászt a nézőre. 7,5/10

Filmsomnia.hu - A Babadook
A Babadook egy remek, horror köntösbe öltöztetett dráma, amit vétek lenne kihagyni. Aki viszont trancsírozásra és non stop ijesztegetésre számít, az bizony csalódni fog. 75/100
VOX.hu - A Babadook
A tökéletes színészek megtalálása (Essie Davis minden árnyalatát képes bemutatni a szülői érzelmek komplexitásának, Noah Wiseman pedig elképesztően para kissrác) és a filmnyelvi eszközök tökéletes eltalálása nélkül persze mit sem érne az a különleges történet, amit Jennifer Kent kitalált, de itt minden egyes beállítás, szemszög, árnyék azt szolgálja, hogy egészen félelmetes élményben legyen részünk. Ráadásul olyanban, ami jóval többet is képes nyújtani a félelemnél. 90/100
 

A film 2,5 milliós költségvetésére 10,3 millió dolláros bevételt tudott termelni csak mozis vetítésekből.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A Babadook kinézetéhez a rendezőnő (állítólag) egy 1927-es horrorfilm (London éjfél után) képei szolgáltak ihletforrásként.

(ArpiHajdu és Réci )
 

William Friedkin minden idők egyik legfélelmetesebb filmjének nevezte.

(Hetedik )


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.