Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

A Babadook (2014)

The Babadook
Filmadatlap
 
25
Szereplők
21
Vélemények
19
Képek
6
Videók

Galéria (19)

Essie Davis
Essie Davis
Essie Davis
Essie Davis
Essie Davis
Essie Davis
Essie Davis
Essie Davis
Essie Davis
Essie Davis

Videók (6)

 
elekm90   2020. 02. 09.

legújabb vélemény

0

Szerintem zseniális, ahogy a film családi drámát horrorba bújtatva mutatja be a történetet. Rendkívül kreatív, nem láttam ehhez fogható horrort, teljesen eltér a szokványostól. 9/10

 
Artemisia   2018. 06. 22.

4
Gyenge horror

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Kevés horror -elemmel dolgozik, nem valami hátborzongató. Igazából nem is tisztázza, hogy valóban egy entitás költözött-e a házba, vagy csupán az anyuka frusztrációjának kivetülését személyesíti meg The Babadook. A film nyilvánvaló érdeme, hogy remek... teljes kritika»

 
Deku   2017. 11. 20.

0

Kicsit unalmas és nem túl érdekfeszítő maga a sztorija de nézhető. Erre a filmre valószínűleg pár hét múlva már nem emlékszek de még így sem volt rossz benyomásom róla. Erősen tart egy bizonyos átlagos szintet.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 24.

0

Jennifer Kent mellényúlt rendesen. Nem lett valami nagy szám ez a film...az első része nem is volt valami érdekfeszítő, és nem is vezették fel az izgalmasabb második részt, ami valljuk be nem is lett izgalmas, sem rémisztő. A műfaj kis hullámvölgybe került, úgy érzem, ez a film is segít a hanyatlásban.

 
hsanya182   2015. 11. 17.

1

Anya és fia kapcsolatáról szóló gagyibb kivitelezésű horrorisztikus thriller! Aki ismerkedik a horror műfajjal annak lehet tecceni fog e gyenge alkotás. Inkább egy sötét/parázósabb művészfilm mely groteszk módon ábrázolja az elfojtott belső énünket...Szerencsére nem olyan hosszú a film, egy nézést megér! :)

 
7ETEDIK   2018. 01. 30.

0

Mostanság nagy a hype ezen film kapcsán, hogy nálunk miért csak 4 évvel az eredeti premier után mutatják be, rejtély. Őszintén szólva én már rég elfelejtettem, hogy ez a film létezik, anno viszont nem tekintettem meg. Tettem vele egy próbát, de sejté... több»

 
Zsceeeka   2015. 09. 24.

1

Annak ellenére, hogy egy gagyibb tipikus horror filmre számítottam, nagyon jó véleményem lett a végére a filmről. Az anya lelkivilágának bemutatása nagyon jól lett kivitelezve, nem lett átlagos, ajánlom.

A film összbevétele 10 312 540 dollár volt (imdb.com).

 

A Babadook könyvet, amelyből Amelia felolvas a fiának Alex Juhasz grafikus készítette.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Samuel szerepére először 8-9 éves fiúkat hallgattak meg, de mivel -t tökéletesnek tartották a szerepre, annak ellenére is, hogy csak 6 éves volt a meghallgatás idején, fiatalítottak a karakteren.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film alapját egy Monster című, 2005-ben bemutatott rövidfilm szolgáltatta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az ördögűző rendezője, William Friedkin úgy fogalmazott, hogy A Babadook minden idők leghátborzongatóbb filmje.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film készítéséhez szükséges jelmezeket és díszleteket egy közösségi adománygyűjtő kampányból finanszírozták.

(ArpiHajdu és Réci)
 
A Babadook voltaképpen egyszerre szociodráma és lélektani horror, mely remekül vet fel kérdéseket komoly, egész társadalmat érintő témákban és hozza rá a frászt a nézőre. 7,5/10 több»
 
A Babadook egy remek, horror köntösbe öltöztetett dráma, amit vétek lenne kihagyni. Aki viszont trancsírozásra és non stop ijesztegetésre számít, az bizony csalódni fog. 75/100 több»
 
A tökéletes színészek megtalálása (Essie Davis minden árnyalatát képes bemutatni a szülői érzelmek komplexitásának, Noah Wiseman pedig elképesztően para kissrác) és a filmnyelvi eszközök tökéletes eltalálása nélkül persze mit sem érne az a különleges történet, amit Jennifer Kent kitalált, de itt minden egyes beállítás, szemszög, árnyék azt szolgálja, hogy egészen félelmetes élményben legyen részünk. Ráadásul olyanban, ami jóval többet is képes nyújtani a félelemnél. 90/100 több»