Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
71

A Babadook (2014)

The Babadook
Filmadatlap
 
25
Szereplők
21
Vélemények
19
Képek
6
Videók
A Babadook
 
elekm90   2020. 02. 09.

legújabb vélemény

Szerintem zseniális, ahogy a film családi drámát horrorba bújtatva mutatja be a történetet. Rendkívül kreatív, nem láttam ehhez fogható horrort, teljesen eltér a szokványostól. 9/10

 
Artemisia   2018. 06. 22.

Gyenge horror

::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Kevés horror -elemmel dolgozik, nem valami hátborzongató. Igazából nem is tisztázza, hogy valóban egy entitás költözött-e a házba, vagy csupán az anyuka frusztrációjának kivetülését személyesíti meg The Babadook. A film nyilvánvaló érdeme, hogy remekel az anya lelki vívódásának, illetve az anya és a kisfiú kapcsolatának hullámzásának a bemutatásában (ami nem véletlen, hisz női rendező keze munkáját dicsérhetjük), de a horrorisztikus oldal sokkal gyengébb . És mivel horror besorolású filmről beszélünk, kénytelen vagyok előhozakodni az ezen a téren nyújtott hibáival is. Pl. azt a kevés félelmetes elemet sem a legjobban használja, amivel rendel... több»


 
Deku   2017. 11. 20.

Kicsit unalmas és nem túl érdekfeszítő maga a sztorija de nézhető. Erre a filmre valószínűleg pár hét múlva már nem emlékszek de még így sem volt rossz benyomásom róla. Erősen tart egy bizonyos átlagos szintet.

 
HETEDIK   2018. 01. 30.

Mostanság nagy a hype ezen film kapcsán, hogy nálunk miért csak 4 évvel az eredeti premier után mutatják be, rejtély. Őszintén szólva én már rég elfelejtettem, hogy ez a film létezik, anno viszont nem tekintettem meg. Tettem vele egy próbát, de sejtéseim beigazolódtak. Egy unalmas, klisékkel teli halvány pszicho/thriller, horrortól igen messze van. A film első egy órájában szinte semmi nem történik, egy életunt anya gyereknevelése sajátos módon, a színésznő egész film alatt olyan képet vág, mint aki állandóan be van állva. A film második felében pedig az történik, ami miatt a horror műfaj haldoklik. Ijesztgetés, hangeffektek, sikoltozás, szelleműzés, de annyira ijesztő módon, hogy egy alsós elemis is elásítja magát. William Friedkin nem látott még ennél félelmetesebb filmet....félek ezt ő sosem mondta, maximum a marketing kampány része volt ez a blöff.

 
hsanya182   2015. 11. 17.

Anya és fia kapcsolatáról szóló gagyibb kivitelezésű horrorisztikus thriller! Aki ismerkedik a horror műfajjal annak lehet tecceni fog e gyenge alkotás. Inkább egy sötét/parázósabb művészfilm mely groteszk módon ábrázolja az elfojtott belső énünket...Szerencsére nem olyan hosszú a film, egy nézést megér! :)

Essie Davis
Essie Davis
Essie Davis
Essie Davis
Essie Davis
Essie Davis
Essie Davis
Essie Davis
Essie Davis
Essie Davis
 
A Babadook voltaképpen egyszerre szociodráma és lélektani horror, mely remekül vet fel kérdéseket komoly, egész társadalmat érintő témákban és hozza rá a frászt a nézőre. 7,5/10 több»
 
A Babadook egy remek, horror köntösbe öltöztetett dráma, amit vétek lenne kihagyni. Aki viszont trancsírozásra és non stop ijesztegetésre számít, az bizony csalódni fog. 75/100 több»
 
A tökéletes színészek megtalálása (Essie Davis minden árnyalatát képes bemutatni a szülői érzelmek komplexitásának, Noah Wiseman pedig elképesztően para kissrác) és a filmnyelvi eszközök tökéletes eltalálása nélkül persze mit sem érne az a különleges történet, amit Jennifer Kent kitalált, de itt minden egyes beállítás, szemszög, árnyék azt szolgálja, hogy egészen félelmetes élményben legyen részünk. Ráadásul olyanban, ami jóval többet is képes nyújtani a félelemnél. 90/100 több»

A film összbevétele 10 312 540 dollár volt (imdb.com).

 

A Babadook könyvet, amelyből Amelia felolvas a fiának Alex Juhasz grafikus készítette.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Samuel szerepére először 8-9 éves fiúkat hallgattak meg, de mivel -t tökéletesnek tartották a szerepre, annak ellenére is, hogy csak 6 éves volt a meghallgatás idején, fiatalítottak a karakteren.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film alapját egy Monster című, 2005-ben bemutatott rövidfilm szolgáltatta.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.