Megjelent a Sárkányok háza első epizódja, amelynek máris sikerült alaposan kiborítania a nézőket. Ezen a ponton szeretnénk jelezni, hogy alábbi cikkünk cselekményleírást tartalmazhat.

A sorozat első epizódja máris egy komoly örökösödési problémával indít. Viserys király és felesége, Aemma gyermeket várnak, azonban a szülésnél komplikációk lépnek fel. A gyermek farfekvéses, így az uralkodónak komoly döntést kell hoznia. Csupán a magzat életét, méghozzá eléggé felkavaró módon.

A királyné ugyanis eszméleténél van, amikor császármetszést hajtanak végre, így mondani se kell, hogy ez a jelenet sokak számára volt felkavaró és kiborító, ám mindez nem csupán az explicit tartalma miatt.

“Nem arról van szó, hogy császármetszést hajtottak végre Aemma esetében. Az a szörnyű, hogy Viserys anélkül hozta meg a döntést, hogy megbeszélte volna vele. Az a sok ember lefogta őt, miközben ő csak kérdezgette, hogy mi történik” - írja egy bizonyos daeneryskywalkr nevű felhasználó a Twitteren.

“Még mindig dühös vagyok Aemma halála miatt.Semmi okuk nem volt arra, hogy egy nem beleegyezéses császármetszés áldozatává tegyék, amit a férje kényszerített rá” - írja egy baelontargaryen nevű felhasználó ugyancsak a Twitteren.

“Az a császármetszéses jelenet volt a legfelkavaróbb, amit valaha is éreztem tévénézés közben. Egyszerre akartam sírni és hányni” - írja Gpierce10 nevű felhasználó,

A sorozat készítői, Miguel Sapochnik és Ryan Condal azonban azt állítják, hogy nem a nézők megsértése volt a céljuk. “Tényleg arra törekedtünk, hogy minél több nőnek mutassuk meg, majd feltettük a kérdést, ‘Túl erőszakos volt ez nektek?’ A válasz egyhangúlag ‘nem’ volt.  - mondta a páros egy interjú során.

Egy biztos: a széria nem áll majd meg ezen a ponton, és valószínűleg az eredeti Trónok harca sorozathoz hasonlóan rengeteg erőszakos jelenetet tartalmaz majd.