79 Az  (2017)

Október végén lezárult a Lovecraft Country első évada, és bár egyelőre kérdéses kap-e folytatást a széria, Misha Green már most egy teljesen új koncepción gondolkodik.

Green egy friss interjúban mesélt arról, hogy szerinte érdemes volna belevágni egy Az sorozatadaptációba, amely még jobban kibontakoztatná Stephen King kultikus regényét.

“A kedvenc regényem, ami elképesztően terjedelmes, így rá kell szánni az időt, hogy minden karaktert megismerhessünk. Készíthetsz belőle két-három órás filmet, de képzeljünk el egy hét évadból álló sorozatot” - nyilatkozta Green.

Bár 1990-ben Tim Curry főszereplésével már készült egy minisorozat a regényből, a produkció az elmúlt évek során eléggé feledésbe merült, Andy Muschietti 2017-es adaptációja végül olyan átütő sikert ért el, hogy nem is volt kérdés, hogy 2019-ben elkészüljön a folytatás.

Egyelőre azonban kérdéses, hogy ez a koncepció is akár sorozatban is folytatódhatna, ha egy ilyen projekt a közeljövőben zöld utat kapna, Misha Green valószínűleg nem habozik majd, hogy még jobban kibontakoztassa a sztorit.