Sylvester Stallone 2012-ben megrázó veszteséget élt át, amikor legidősebb gyermeke, Sage Stallone 36 évesen meghalt. 

Sage, aki apja mellett szerepelt az 1990-es Rocky V című filmben, a sztár elsőszülött gyermeke volt első feleségétől, Sasha Czacktól. 

Miután 14 évesen debütált színészként a címszereplő fiaként, Robert Balboa Jr. szerepében, Sage játszott többek között a Daylight - Alagút a halálba című filmben is, szintén apja oldalán. Felnőttként, mint rendező és executive producer is dolgozott.

Amiről kevesebbet hallani

2012 júliusában a People interjút készített Sage barátaival, akik azt mondták a kiadványnak, hogy gyakran a férfi a gyorséttermi ételeket és a cigarettát részesítette előnyben, és a vényköteles gyógyszerek rabja volt. Azt is elmondták, hogy Sage-nek bonyolult kapcsolata volt az apjával.

Egy 1996 decemberében a People-nek adott interjúban Stallone azt mondta, hogy fia "úgy kerüli az edzőtermet, mint a pestist", míg Sage hozzátette: "Az emberek remetének hívnak, de én boldog vagyok". 

Hogyan halt meg Sage Stallone?

Sage-et 2012. július 13-án találták holtan a Los Angeles-i Studio Cityben lévő otthonában. A New York Post és a TMZ, akik elsőként számoltak be a hírről, a színészhez közel álló névtelen forrásokra hivatkozva azt feltételezték, hogy Sage-nek vényköteles gyógyszerproblémái voltak, és tablettatúladagolás következtében halt meg.

Mielőtt a halál okával kapcsolatos kérdésekre választ kaptak volna, Stallone a CNN szerint nyilvános felhívást intézett a médiához, hogy fejezzék be a fia halálának okával kapcsolatos "spekulációkat és megkérdőjelezhető tudósításokat".

"Mert amikor egy szülő elveszíti a gyermekét, nincs nagyobb fájdalom" - mondta a Rambo sztárja a csatorna szerint.

"Ezért arra kérem az embereket, hogy tiszteljék csodálatosan tehetséges fiam emlékét, és érezzenek együtt szerető édesanyjával, Sashával, mert ez a gyötrelmes veszteség egész életünkben elkísér majd" - folytatta Stallone - "Sage volt az első gyermekünk és az univerzumunk középpontja, és alázatosan könyörgök mindenkinek, hogy fiam emlékét és lelkét hagyják békében."

Alig több mint egy hónappal Sage halála után a Los Angeles megyei halottkém bejelentette, hogy nem a drogok, hanem az érelmeszesedés okozta szívbetegség okozta Sage halálát - írta később a CNN. A toxikológiai vizsgálat kimutatta, hogy Sage szervezetében nem volt kábítószer a halála idején, kivéve egy kis, "terápiás szint alatti" mennyiségű hidrokodont (közismert nevén Vicodin), a People szerint.

Mit mond Sylvester Stallone Sage-ről a Netflix dokumentumfilmjében?

A pénteken a Netflixen megjelent Sly című dokumentumfilm Stallone életéről és hollywoodi karrierjéről szól. 

Egy ponton a film kitér a néhai fiával való kapcsolata és a Rocky Balboa a és Rocky Jr. közötti párhuzamra, ahogyan azt Stallone a Rocky V című filmben ábrázolta. A filmben Rocky Jr. a bokszoló csodagyerek Tommy (Tommy Morrison) mentorálása miatt érzi elhagyatottnak magát apja által, aki többet foglalkozik mentoráltjával, mint a saját fiával.

Arra a kérdésre, hogy saját tapasztalataiból merített-e a történet megírásakor, Stallone így válaszolt:

"Sajnos igen.Tudod, sajnos az ember a családja elé helyez dolgokat, és a következmények elég radikálisak és pusztítóak."

75 Sly  (2023)

dokumentum | életrajzi

A Netflix dokumentumfilmje intim betekintést myújt Stallone életébe és több évtizedes hollywoodi karrierjébe. több»