Sokakat talán már az is ledöbbentett, amikor felszínre kerültek azok a felvételek, amelyeken a Tim Burton-féle Superman Lives jelmezpróbái zajlanak, és amelyben kiderült, hogy a szuperhőst nem más, mint Nicolas Cage alakította volna.

A legfrissebb hírek szerint azonban az 1989-es Denevérember film szereplőválogatása során is felmerült néhány, ma már merésznek tűnő ötlet. Minderről a film forgatókönyvírója, Sam Hamm beszélt, aki azt is elárulta, hogy Bruce Wayne szerepe kapcsán Steven Seagal neve is szóba került.

Ma már ritkábban esik szór róla, de Michael Keaton beválogatása Batman szerepére egyáltalán nem volt egyértelmű húzás, hiszen Keaton korábban főként olyan vígjátékokban tűnt fel, mint A kispapa és a Beetlejuice. Nem csoda hát, hogy a kritikusok akkoriban szkeptikusan fogadták a stúdió döntését a szereposztással kapcsolatban.

Bár Seagalt végül nem hívták be a válogatásokra, Hamm elárulta, hogy a Warner Brost kis híján teljesen meggyőzte a Nico című film arról, hogy a színész jó választás lenne Bruce Wayne szerepére.

„Nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy Steven Seagal harci jelenetei mennyire valóságosak a filmben, ez pedig nagyon is fontos szempont egy Batman filmnél” – mondta Hamm.