Súlyos összegekkel verte át az Igazából szerelem demenciával küzdő színésznőjét egy barátja

Szomorú történet látott napvilágot nemrégiben. Meg Wynn Owen színésznőt olyan filmekben láthattuk pályafutása során, mint a Büszkeség és balítélet vagy az 3062. Sajnos időskorára ő is demenciában szenvedett, ami miatt 2014-ben idősek otthonába költözött. Ekkor bízta meg régi barátját, Brian Malam jelmeztervezőt, hogy kezelje a vagyonát. Nem kellett volna.

Míg a színésznő az idősek otthonában apránként egyre többet elveszített önmagából és a világból, Brian Malam az évek során úgy élte fel a rá bízott vagyont. Banki átutalások és közvetlen kifizetések formájában végül összesen 65 000 fontot költött el a pénzből. És természetesen nem Meg Wynn Owenre költötte a pénzt.

A dolog 2020-ban bukott ki, amikor az idősek otthonának dolgozói gyanút fogtak, mivel a színésznő számláján nem volt elég pénz, hogy új ruhákat vásároljanak neki vagy kifizessenek egy kijáró fodrászt. Így a dolgozók kénytelenek voltak a színésznőt korábban elhunyt idős lakók régi ruháiba öltöztetni, a haját pedig ők maguk vágták le.

Amikor a pénz eltűnéséről értesítették a rendőrséget, hamar kiderült, hogy mi is történt, Brian Malamot pedig őrizetbe vették. A bíróság végül 32 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a férfit, aki az ítélethirdetéskor bűnösnek vallotta magát. Ugyanakkor a védelem felhívta rá a figyelmet, hogy Brian Malam korábban soha nem volt büntetett és most sem luxuscikkekre költötte a pénzt, hanem a jelmeztervező vállalkozása fenntartására. Emellett hozzátették, hogy feltett szándékában volt a pénzt visszafizetni, illetve Brian Malam tudomás szerint a színésznő eleve rá hagyta volna halála után a pénzt. A bíró viszont úgy ítélte meg, hogy a férfi egyszerűen visszaélt a belé vetett bizalommal és elárulta a barátját.

Meg Wynn Owen idén júniusban hunyt el.