Baseball bikák, Thelma és Louise, Az ügyfél, Édesek és mostohák, Hölgyválasz, Felhőatlasz, Végzetes hazugságok. Csupán néhány film Susan Sarandon (átfogó képes összeállításunk a pályafutásáról a galériában) immár fél évszázadot felölelő nagyszerű karrierjéből. A színésznő ma töltötte be a 76-ot, ezúton is boldog születésnapot kívánunk neki! És ez alkalomból álljon itt tíz érdekes és inspiráló idézet is tőle!

1. "Rájöttem, hogy csak azokat a dolgokat bánok, amiket nem tette meg. Bármikor bocsánatot kérhetsz, ha hibázol, de ha nem teszed meg azt, amit igazán szeretnél, azt bánni fogod."

2. "Az fontos, hogy erős és egészséges légy, mert a változás úgyis elkerülhetetlen. Ezért kell a belsődre koncentrálnod a külsőd helyett. Ez hatalmat ad."

3. "A legjobb helyen vagyok, mert bármikor indulhat egy új kaland."

4. "Mindig is képes voltam humorral kezelni az életem. Minden fontos dolog, ami valaha velem történt, nem olyasmi volt, amit előre reméltem, terveztem vagy manipulálni tudtam. Mindez azért alakult így, mert képes voltam új útra lépni, ha lehetőségem volt rá. A legerősebb tulajdonságom a rugalmasság, és remélem, hogy ezt átadtam a gyermekeimnek is."

5. "A legtöbb hiba, amit elkövetnek a világon, az empátia hiányából fakad."

6. "A világ más lenne, ha nők vezetnék."

7. "Észrevettem, hogy bárhová is mész, akár csak valamilyen ügyedet elintézni, egészen más reakciót válthatsz ki, ha mosolyogva lépsz be, mintha dühösen vagy türelmetlenül berontanál. Ha elengeded ezeket az érzéseket és nagylelkűséggel töltöd fel magad és a világodat, az nem csak egészségesebb, de a napodat is szebbé teszi."

8. "Igent kell mondanod az életre. Ha jó hallgatóság vagy, ha jelen vagy és igent mondasz az életre, az rendkívül attraktív. Segíteni fog továbbmenni, ha épp minden más szétesik körülötted."

9. "Élvezzétek lányok! Hagyjátok a diétát, ne panaszkodjatok a combotok miatt csak azért, mert szorongtok egy kicsit miatta. Inkább élvezzétek, hogy ilyen természetesen gyönyörűek vagytok!"

10. "Szerencsés vagy, ha megöregszel. Ha nem öregszel, azt jelenti, hogy meghaltál. Azért jó dolog az öregedés, mert azt jelenti, hogy még egészséges vagy."