Már a hazai mozikba is megérkezett John Herzfeld Sylvester Stallone és Dave Bautista nevével fémjelzett akciófilmje, mellyel trilógiává bővült a 2013-ban újtára indult Szupercella franchise. A firss bemutató kapcsán cikkünkben 6 tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Ray Breslin és csapata egy lehetetlennek tűnő küldetésre vállalkoznak: elhatározzák, hogy megmentik John Gage-et a világ legveszélyesebb helyéről, az egykori város romjaiból kialakított erődből, az Ördögveremből. Már érkezésükkor nyilvánvalóvá válik, hogy semmi sem az, aminek látszik, éppen ezért hatalmas áldozatokat kell meghozniuk, ha ki akarják szabadítani Gage-et fogságából. 

A produkciót Miles Chapman forgatókönyve alapján John Herzfeld rendezte (15 perc hírnév, Mesék a kriptából), míg a főbb szerepeket Sylvester Stallone, Dave Bautista, Jaime King, 50 Cent, Devon Sawa, Lydia Hull, Harry Shum és Jr. alakítják.

Íme tehát 6  tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A Szupercella 3: Az ördögverem forgatása Mansfieldben, Ohio államban zajlott, ugyanott, ahol Az elnök különgépe és A remény rabjai című filmeket is forgatták.
  • A film eredetileg Escape Plan 3: Devil's Station (ez alapján kapta a film végső magyar címét) címmel került volna bemutatásra, de az alkotók 2018. októberében Escape Plan: The Extractors-ra keresztelték át a produkciót.
  • A Szupercella 3: Az ördögverem forgatása 2017. szeptemberében zajlott, és mindössze néhány hetet vett igénybe.
  • A film producerei olyan színészt kerestek, akinek van tapasztalata a vegyes harcművészet terén. Így esett a választásuk A galaxis őrzői sztárjára, Dave Bautistara.
  • Sylvester Stallone már 2017. áprilisában, a második rész forgatásakor bejelentette, hogy elkészül a harmadik, Szupercella 3: Az ördögverem címre keresztelt film.
  • A Szupercella 2-höz hasonlóan Az ördögverem sem kapott országos mozipremiert, és egyenesen DVD-re jelent meg, illetve vált elérhető a streaming szolgáltatók kínálatában.

Hazai premierdátum: 2019.07.11.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: