Gary Oldman napjaink egyik legnagyobb színésze. A most 64 éves színész hosszú és tartalmas pályafutást tudhat a háta mögött, de a fényes karrier bizony nála is sötét korszakokat takart el. Az Oscar-díjas színész azonban képes volt felállni súlyos függőségéből és ennek már 25 éve.

Gary Oldman egy interjúban mesélt arról, hogy immár 25 éve leszokott az alkoholról. Igen kritikus saját magával szemben és úgy véli, az alkoholizmus könnyen az életébe kerülhetett volna: „Azt hiszem, és nem akarok túl drámainak tűnni, de őszintén szólva nem vagyok biztos benne, hogy máskülönben most itt ülnék.” – utalt arra, hogy 1997-ben örökre felhagyott az ivással.

A sztár azt is hozzátette, hogy mindaz a jó és rossz, a karrierje és a magánélete csúcspontjai és hullámvölgyei is mind a józanságnak köszönhetők. Az 50-es évei végén találta meg a szerelmet, immár ötödik házasságában él.

Gary Oldman már régebben is nyíltan beszélt az alkoholizmusáról. Egyszer azt is elárulta, hogy az egyik legrosszabb dolog, amit átélt, az a nyelve megfeketedése és a „vodkaizzadás” volt. A színész 2020-ban szerepelt a Mankben, amelyben Herman J. Mankiewicz bőrébe bújhatott. Elmondása szerint nagyon sok hasonlóságot fedezett fel a legendás karakter és a saját egykori életfelfogása között. Ugyanabban a tagadásban és cinizmusban élte az életét.