Annak idején, 2017. decemberében röppentek fel a hírek azzal kapcsolatban, hogy Quentin Tarantino rendezné a következő Star Trek filmet.

Noha a produkcióról az elmúlt másfél évben szinte semmit sem lehetett hallani, mint kiderült, a Paramount stúdónál nagyon is gőzerővel zajlanak a Star Trek 4 előkészületei. A forgatókönyvön jelenleg Mark L. Smith dolgozik. Smith egyik korábbi ismertebb munkája A visszatérő című, több Oscar-díjra is jelölt film kapcsán lehet ismerős a nézők számára.

Tarantino a napokban adott interjút a Netflixnél érkező Aljas nyolcas sorozatváltozata kapcsán, amely során a rendező elárulta, elég nagy esély van rá, hogy ő rendezze a Star Trek következő epizódját.

„Hosszú ideje nem tárgyaltunk a srácokkal, a saját filmemen dolgoztam. Viszont korábban beszéltünk a sztoriról és a forgatókönyvről, és alighanem a tárgyalások folytatódhatnak a jövőben”, jegyezte meg a rendező.

Az idén augusztus 8-án a hazai mozikba is megérkező Volt egyszer egy Hollywood Tarantino kilencedik nagyjátékfilmje. A rendező korábban azt is elárulta, hogy tíz filmet kíván készíteni mielőtt visszavonul, így könnyen lehet, hogy a Star Trek 4 lehet rendezői karrierjének utolsó darabja.