Merész kijelentésnek hangzik Quentin Tarantino részéről, miszerint a Volt egyszer egy Hollywood egyik legemlékezetesebb pillanata még a kultikusnak számító Bárányok hallgatnak zárójelenetétől is félelmetesebb.

Tarantino a napokban adott interjút az Empire magazinnak, amelyben részletesebben is beszélt arról, hogy egy rendezőnek milyen technikák és narratív megoldások is állnak rendelkezésére annak érdekében, hogy még átütőbb hangulatot tudjon teremteni a mozivásznon.

A Volt egyszer egy Hollywood kapcsán történetesen arról a jelenetről van szó, amikor Brad Pitt által alakított Cliff Booth megérkezik a Spahn rancsra, majd besétál az egyik házba, amely egy egészen hosszan kitartott, sötét hangulatú képsornak számít.

“Amikor először látod ezt a filmet egy teljes közönséggel, olyasvalami történik a nézők körében, amit igazán nehéz elérni. Mindenkin úrrá lesz a borzongás és a terror. Megváltozik a légkör. A nézők rettegnek Cliffért. A bárányok hallgatnakban az a bizonyos jelenet Clarice-szel és Buffalo Billel zseniális, rengetegszer láttam, de már az első alkalommal tudtam, hogy hősünkkel nem történik semmi baj. Ezért működik az a jelenet a Volt egyszer egy Hollywoodban, mert Cliff valóban meghalhat benne” - jegyezte meg Tarantino.