Tarantino végre reagált a rendőri bojkottraA kép forrása: © First Look International

Egyre több város rendőri szakszervezete hirdetett bojkottot a rendező legújabb filmje ellen.

Mint arról mi is beszámoltunk, Quentin Tarantino filmjeinek bojkottjára szólított fel a New York-i rendőrök szakszervezete, miután a rendező csatlakozott a rendőrségi brutalitás elleni tüntetéshez.

A rendvédelmieknél az verte ki a biztosítékot, hogy Tarantino gyilkosnak nevezte azokat a rendőröket, akik intézkedés közben megölnek egy civilt. Persze a dolog ettől sokkal árnyaltabb, de az utóbbi hónapok eseményei (eltussolt rendőri brutalitás, tüntetések, Tamir Rice és Eric Garner rendőri intézkedés közben bekövetkezett halála) több szempontból is megkérdőjelezték az igazságszolgáltatást.

Nos, Tarantino végre reagált arra, hogy egyre több rendőri szakszervezet csatlakozik a filmjei elleni bojkotthoz.

„Nem félemlítettek meg,” mondta el a rendezői a Los Angeles Times-nak adott interjújában. „Őszintén szólva fura érzés, hogy egy csomó rendőr zsarugyűlölőnek nevez. Ez rágalom. Nem gyűlölöm a rendőröket. Ez félreértelmezés. Nem így érzek. De itt az esély számukra, hogy ezt tegyék velem. Mit tehetnék? Nem vonom vissza, amit akkor mondtam, mert az igazságról beszéltem.” – tette hozzá.

Tarantino számára nem ismeretlen érzés, hogy szavai, filmjei megosszák az embereket, azonban ez az ügy két hónappal legújabb filmjének premierje előtt robbant ki. Bár a múlt példái alapján ez minden bizonnyal semmilyen negatív kihatással nem lesz a film bevételeire.

Az Aljas nyolcas haza premierje január 7-én esedékes.