80 Rocketman  (2019)

Amikor valakinek az életét úgy filmesítik meg, hogy még él – akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy az a személy a történelem vagy a kultúra kikerülhetetlen alakja. Elton John túlzás nélkül ilyen figura: a popkultúra egyik fontos sarokpontja és legendás ikon, aki emberek millióit inspirálta és inspirálja arra a mai napig, hogy legyenek azok, akik.

Nem meglepő, hogy a filmipar is látott fantáziát a zenész életében, és jövő nyáron meg is érkezik a számos műfajt egybegyúró életrajzi film, a Rocketman, amely Elton egyik leghíresebb száma után kapta a címét. Maga a dal - amit a Rolling Stones magazin beválogatott minden idők 500 legfontosabb dala közé – 1972-ben jelent meg Elton és Bernie Taupin közös munkájának eredményeként, és sokat merített Ray Bradbury, illetve David Bowie munkásságából.

A film története egészen a kezdetektől meséli el Elton életét és karrierjét, munkásságát, sztárrá válásának útját és Taupinhez fűződő, gyümölcsöző kapcsolatát. A filmet  Dexter Fletcher rendezte és Lee Hall írta, a főszerepet pedig Taron Egerton játssza.

A színésznek ugyan nem volt könnyű dolga, hogy a sokak által excentrikusnak és polgárpukkasztónak tartott Elton bőrébe bújjon, de egyáltalán nem volt ismeretlen számára, hogy ismert embert alakítson. Mellette olyan sztárok tűnnek még fel a filmben, mint  Bryce Dallas HowardRichard MaddenJamie BellGemma JonesSteven Mackintosh ésKamil Lemieszewski.

Itt nézheted meg a friss, feliratos ízelítőt a különleges hangulatú filmről: