Taylor Swiftnek sikerült megvadítani a rajongóit, miután közzétette Lavender Haze című dalának új klipjét.

A szürrealista stílusú videóban Swift megszabadul a ruháitól, miközben egy lila medencében fürdik, lila füstfelhőkben táncol, majd összebújik Laith Ashley transznemű modellel, aki a videóban a szerelmét alakítja. 

“Ez volt az első videó, amit a 3 eddig megjelent videó közül írtam, és ez a videó nagyon sokat segített a Midnights világának és hangulatának konceptualizálásában, mint egy fülledt, álmatlan 70-es évekbeli lázálom. Remélem, tetszeni fog” - írja az énekesnő.

A rajongók nem mellékesen teljesen odáig vannak Laith Ashley castingolásáért, akiről azt lehet tudni, hogy 2014-ben kezdte meg az átalakulását tesztoszteron bevitelével, 2015-ben pedig nemváltó műtéten esett át.

Swift köztudottan támogatója az LMBTQ közösségnek, 2019-ben kiadta a You Need to Calm Down, amely a Pride himnusza lett. A Lavender Haze 2022. október 21-én jelent meg Swift tizedik, Midnights című stúdióalbumának első dalaként. 

“A ‘lavender haze’ kifejezésre véletlenül bukkantam rá, amikor a Mad Men-t néztem, és utánanéztem, mert úgy gondoltam, hogy menőnek hangzik, és kiderült, hogy ez egy gyakori kifejezés, amit az 50-es években használtak. Ha ‘levendula ködben’ voltál, az azt jelentette, hogy a szerelem mindenre kiterjedő ragyogásában voltál. Szerintem ez nagyon szép volt” - nyilatkozta Swift az Entertainment Tonightnak.