Bradley Cooper legújabb filmje, a Maestro kapcsán az elmúlt időszakban főként a színész fantasztikus fizikai átalakulása miatt ámulhattunk, ennél azonban jóval többről van szó.

A saját rendezésében készülő filmben Cooper a legendás karmester, Leonard Bernsteint alakítja, a film nemrégiben Los Angelesben tartott vetítése után Lin-Manuel Miranda, Tony-díjas színész beszélgetett pályatársával, amely során természetesen szóba került a szerepre való felkészülés is.

Cooper ugyanis hat éven keresztül tanulta a nagyzenekari vezénylést, hogy minél hitelesebben tudja átadni Bernstein stílusát egy 6 perces zenei darab kapcsán. A szóban forgó jelenet Bernstein híres, 1976-os, a Londoni Szimfonikus Zenekarnak az Ely-i katedrálisban tartott koncertje, amely a lényegében ragadja meg a mester zsenialitását.

“Rendkívül aggódtam a jelenet miatt, mivel az egészet élőben csináltuk. Élőben vették fel. Nekem kellett vezényelnem őket. És hat évet töltöttem azzal, hogy megtanuljam, hogyan kell hat perc és 21 másodpercnyi zenét vezényelni” - mondta Cooper.

“Meg tudtam szerezni azt a nyers felvételt, amelyen megnézhettem, hogy vezényelt Bernsteint, és így tanulmányozhattam őt” - tette hozzá a színész, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették őt a felkészülésben.

“Rettegtem, abszolút rettegtem attól, hogy ha nem végeztem volna el a munkát, akkor nem tudnám élvezni magam sem azt, amit csináltam ezekben a jelenetekben. És mindenki élvezte” - tette hozzá Cooper.

A Maestro idén decemberben debütál a Netflix műsorkínálatában, a további főszerepekben pedig Carey Mulligan, Matt Bomer, Maya Hawke, Sarah Silverman, Miriam Shor, Alexa Swinton és Josh Hamilton lesznek láthatók.

64 Maestro  (2023)

dráma | életrajzi | romantikus | zenés

Leonard és Felicia bonyolult szerelmi története, attól kezdve, hogy 1946-ban egy partin megismerkedtek, két eljegyzésen, 25 évig tartó házasságon és három gyermeken keresztül. több»