Tényleg ezért vették el Superman szerepét Henry Cavilltől?

Mostanra szinte biztossá vált az, amiről hónapok óta lehetett már pletykákat hallani: a Warner már megint újraindítaná a Superman franchise-t, az új filmben viszont már nem Henry Cavill lenne minden idők egyik leghíresebb szuperhőse. És mostanra az is kiderült, hogy mi állhat a színész menesztése hátterében.

A Warner évek óta próbálja felvenni a versenyt a legnagyobb rivális Disneyvel, akik a Marvel moziverzumot olyan magaslatokba emelték, amire korábban nem volt példa. A Warner a DCEU mozikkal igyekszik megismételni vagy legalább lemásolni a konkurens sikereit, ehhez viszont fontos lenne, hogy az eddigi sokkal szétszórtabb filmek helyett valami egységes univerzum alá tereljék hőseiket.

Mi lehetne erre a legjobb megoldás, mint egy-egy szuperhős cameója egy másik mozijában? A Marvel moziverzum számtalan alkalommal élt ezzel a fogással, ám a DCEU esetében erre ritkábban volt eddig példa. És úgy tűnik, hogy ez lehet az oka Henry Cavill leváltásának is.

Történt ugyanis, hogy amikor még csak a Shazam! előkészületei folytak, a készítők szerették volna benne Supermant is látni, ha csak egy rövidke jelenet erejéig. Ám, mikor felkeresték Henry Cavillt, ő visszautasította a lehetőséget, mivel nem tudta volna összeegyeztetni a forgatást más projektjeivel. Így végül a Shazam!-ban csak úgy láthattuk Supermant, hogy az arca rejtve maradt (bár a jelenet így is tökéletesen megállta a helyét, sőt…).

A pletykák szerint a színész valójában simán meg tudta volna oldani, hogy azt a nagyjából három-négy másodperces snittet felvegyék, ám ő némi extra pénzt szeretett volna látni érte (holott élő szerződése volt és van a Warnerrel Superman karakterére, szóval ennyi igazán belefért volna). Ráadásul a cameóért cserébe abba is bele akart szólni, hogy a következő Superman mozit ki rendezze.

Ha valóban ez áll az ügy hátterében, az nem javít Henry Cavill pozícióján a következő DCEU-filmek kapcsán, de persze mint minden hasonló pletykát, ezt is érdemes fenntartásokkal kezelni.