The Last of Us vs. Sárkányok háza: Megvan a nézettségi harc győztese

Noha az HBO néhány hete a  Super Bowl idején nem kockáztatott és néhány nappal korábban mutatta be a The Last of Us aktuális epizódját, most hétvégén lezajlott Oscar-gála esetében viszont már sokkal merészebb döntést hozott a streamingszolgáltató.

Nagyon úgy tűnik, hogy a filmszakma egyik legrangosabb gálája nem igazán zavart be a The Last of Us nézettségi mutatóinak, most vasárnap ugyanis lezárult a széria első évada amellyel újabb rekordot sikerült felállítani, ráadásul a Sárkányok házát is sikerült beelőzni.

A szolgáltató egy közleményben árulta el, hogy 8,2 millió néző kapcsolta be a lineáris adást az HBO-n, plusz az összes többi platformot, beleértve az HBO Maxot is, ahol a nézők többsége minden epizódot végignéz. Az HBO azt is elárulta, hogy a sorozat az első hat epizódon keresztül átlagosan 30,4 millió nézőt hozott. Összehasonlításképp a Sárkányok háza korábban átlagosan 29 millió nézőt vonzott. 

Az 1. évad kilencedik és egyben utolsó epizódjának 8,2 milliós nézettsége éppen csak felülmúlta a sorozat korábbi rekordját, amelyet a múlt heti nyolcadik epizód tartott, amely átlagosan 8,1 millió nézőt ért el.

Bár a The Last of Us teljes évada csakugyan magasabb nézettséget ért el, fontos kiemelni, hogy a Sárkányok háza évadzárójára 9,3 millióan voltak kíváncsiak, az premier epizód 9,99 milliós, a második rész 10,2 milliós nézettséget hozott.

Szintén érdekes még, hogy The Last of Us január 15-én sugárzott premier 4,7 millió nézőt vonzott, a finálé 8,2 millió nézője pedig elképesztő, 75%-os növekedést jelentett a premierről a fináléra.

akció | dráma | horror | kaland | thriller

Joel és Ellie, a járvány-pusztította, eltorzult világban csak egymásra számíthat. A duó kénytelen elviselni az új világ brutalitását; a kegyetlen gyilkosoktól hemzsegő,... több»