Titanic: Ennek a színésznek csak egy sora van a filmben, amivel még mindig pénzt tud keresni

A Titanicban elhangzott egyetlen sorának köszönhetően Reece Thompson, aki a harmadik osztályon utazó ír kisfiút alakította, továbbra is jogdíjat kap.

Annak ellenére, hogy az egész filmben csak néhány másodpercig szerepelt, mégis mindenki emlékszik rá, aki látta az epikus alkotást! A ma már korántsem színészettel foglalkozó férfi akkoriban még csak 5 éves volt. 

A stáblistán "ír kisfiúként" szerepelt, és a film elején is láthattuk, amint felszáll a gigantikus óceánjáróra, majd a süllyedés során édesanyjával együtt próbál feljutni a felső fedélzetre. Egy igazán megható jelenetben az anya végül meghozza azt a szörnyű döntést, hogy elaltatja a gyereket, mielőtt a hullámok elnyelik őket.

Ha Reece még jóval a Titanic bemutatása után is pénzt keres, annak nagyon konkrét oka van. Ahogy azt egy interjú során is elmagyarázta, attól a pillanattól kezdve, hogy egy színész kimond egy szót egy filmben, jogdíjat kell kapnia. Az óceánjáró elsüllyedése közben a kis ír fiú a következő rövid mondatot mondta: "Mit fogunk csinálni, anya?

A Cosmopolitannek nyilatkozva a férfi felidézte azt a híres jelenetet, amelyben filmbeli édesanyja lefektette őt a katasztrófa előtt:

"Kezdetben tényleg vízzel akarták megtölteni a szobát, hogy lassan teljen meg, de én nem tudtam úszni. Nem tudom pontosan, mit terveztek, de emlékszem, hogy kifejezetten megkérdezték, tudok-e úszni. Én pedig azt válaszoltam: "Ha van karúszóm, akkor tudok úszni"."

Reece ma egy utahi síközpont marketingigazgatójaként dolgozik (ami távol áll a színészi karriertől, amit 15 évesen hagyott abba). 2017-ben a Cosmopolitan magazinnak adott interjújában felidézte a Titanichoz fűződő emlékeit, és kiemelte a továbbra is kapott jogdíjakat:

"Időnként még mindig kapok ilyeneket, de már közel sem olyan fontosak, mint a film megjelenésekor" - mondta, majd hozzátette, mennyi pénzt hozott neki James Cameron filmje: "Sokat. Ennek a pénznek a nagy részét az évek során az egyetemre, autókra és egyéb dolgokra fordítottam, amikre szükségem volt. Azt mondanám, hogy körülbelül 30 000 dollárról beszélünk."

84 Titanic  (1997)

dráma | katasztrófafilm | romantikus

A 20. század kezdetén megépítik a kor legnagyobb tengeri hajóját, a Titanicot. 1912. április 10-én a Titanic elindul Southampton kikötőjéből, hogy két megállással végül... több»