Tom Hanks tényleg utálja néhány saját filmjét

Még Tom Hanks sem szeret minden Tom Hanks-filmet. És tudja, hogy te sem.

A kétszeres Oscar-díjas színész nemrég részt vett egy hosszabb beszélgetésen a The New Yorkerrel, és őszintén beszélt a különböző tényezőkről, amelyek a saját filmjeivel kapcsolatos tapasztalatait befolyásolják.

"Oké, valljuk be: Mindannyian láttunk már olyan filmeket, amelyeket utálunk" - mondta Hanks - "Én is szerepeltem már olyan filmekben, amelyeket utáltam. Ti is láttatok néhány filmemet, és utáltátok őket."

Hanks így folytatta: "Íme a Rubicon öt pontja, amelyet mindenki átlép, aki filmet készít: Az első, amelyet átlépsz, az, hogy igent mondasz a filmre. A sorsod megpecsételődött. Benne leszel abban a filmben. A második az, amikor ténylegesen megnézed a filmet, amit készítettél. Vagy működik és olyan film, amilyet akartál csinálni, vagy nem működik és nem az a film, amit akartál csinálni."

Az Asteroid City sztárja szerint "nem lehet megmondani", hogy egy film nagyszerű vagy rossz lesz-e a filmkészítés során, mert az "annyira lassú és specifikus folyamat".

"Az egész folyamatot a munkatársakra kell bíznod, akiktől remélhetőleg a későbbiekben abszolút csúcsformában dolgoznak" - mondta Hanks - "Csak hited és reményed lehet - és mi nagyobb a hitnél és a reménynél?"

A harmadik sarkalatos pont, ahogy Hanks fogalmaz, a filmre adott "kritikai reakció":

"Valaki azt fogja mondani, hogy 'Utáltam'. Mások azt mondhatják, hogy 'Szerintem zseniális'. Valahol a kettő között van az, ami a film valójában" - magyarázta Hanks - "A negyedik pont a film kereskedelmi teljesítménye. Mert ha nem hoz pénzt, akkor a karriered hamarabb véget ér, mint szeretnéd. Ez egyszerűen tény. Ez az üzlet. Az ötödik pont az idő."

Leggyakrabban az idő az, ami végül a legfontosabb lesz. Hanks olyan filmeket említett, mint a Nyomul a banda, , amelyeket a bemutatáskor nem szerettek széles körben, de évekkel később klasszikussá vált. Azt látta, hogy ugyanazok a kiadványok, amelyek a filmet akkoriban lehúzták, ma már "Tom Hanks kultikus klasszikusaként" emlegetik.

A színészt legközelebb Wes Anderson Asteroid City című filmjében láthatjuk!