Tönkretett felnőttkor: 5 érv, hogy James Bond egy megátalkodott pszichopata

James Bond milliók példaképe kedvence immár fél évszázada. Megformálta már számos legendás színész, jelenleg pedig mindenki azt találgatja, hogy ki lehet majd a következő a sorban, ki lesz a jövő James Bondja. Őfelsége titkos ügynöke azonban nem biztos, hogy az a példakép, akinek mindannyian hisszük?

Egyes feltételezések szerint ugyanis James Bond valójában számos mentális probléma megtestesítője. Rengeteg olyan viselkedési zavart lehet nála megfigyelni, amelyek a valós életben könnyen zárt osztályra juttatnának másokat. Ezek közül most összegyűjtöttünk öt olyat, ami lényegében minden filmjében megfigyelhető. Többségükre rá lehet húzni, hogy ő mégiscsak egy titkos ügynök, így szakmájával magyarázható a viselkedése. De ettől még nem feltétlenül jó az, amit cselekszik.

1. Elbűvölő és manipulatív

Legendás sármját használja fel arra, hogy elcsábítson embereket és kiszedje belőlük titkaikat. Emellett bármilyen szorult helyzetből kidumálja magát. Nem fogad el nemleges választ, ha kell erővel szerzi meg amit vagy akit akar.

2. Beteges hazudozó és élősködő

Mondhatnánk, hogy a szakmájából fakad, de bizony azt is nehéz elhinni, amit kérdez. Csakhogy olyan gyakran és olyan mesterien hazudozik, hogy nála ez már a természetes viselkedése része. Extravagáns életmódot folytat, exkluzív helyekre utazik, méregdrága holmikat visel és autókat vezet, a legmenőbb éttermekben fordul meg. És mindezt általában mások kontójára teszi.

3. Könyörtelen és indulatkezelési gondjai vannak

Munkájából adódóan tulajdonképpen feljogosították arra, hogy öljön. Bárhol, bármikor, bárkit, ha a küldetés ezt megkívánja. De látunk-e valaha egy cseppnyi megbánást vagy feszültséget az arcán, miután megölt akár több tucat embert is? Aligha.

4. Minden napra másik partner

James Bond legendás arról, ahogy falja a nőket. Az egy dolog, hogy minden filmjében más partnere van, de gyakran egy filmen belül is gond nélkül ágyba bújik akár több nővel is. Nem épp a hűség és a családcentrikusság mintaképe.

5. Bűnöző

Akárhogy is nézzük, minden küldetése során megszeg ezer törvényt. Embereket öl, fittyet hány a közlekedési szabályokra, betör másokhoz és hasonlók. Emellett gyakran olyan szinten előre tervezi meg akcióit, mint aktuális szupergonosznak kikiáltott ellenfelei, vagyis innentől tulajdonképpen ő is hasonló szintet képvisel mint azok. Pusztán az ő döntése, hogy tudását jóra használja és nem válik belőle is szupergonosz.

akció | kaland | thriller

Az ikonikus brit titkosügynök, James Bond megpróbálja a háta mögött hagyni a múltját, kilépve az MI6-ből és a feladva a királynő és a korona védelmét Jamaicán telepszik... több»