Tönkretett gyerekkor: Forrest Gump mindvégig halott volt?

Korábban már foglalkoztunk a Forrest Gump egyik érdekes rajongói teóriájával. Az azt feszegette, hogy Jenny kisfia valójában nem is Forrest gyereke volt. Ez még egy egész védhető és magyarázható elmélet, de most mutatunk egy másikat. Figyelem, ez jóval meredekebb az előzőnél!

Egy rajongó a Redditen felvetette, hogy szerinte Forrest szinte a film teljes cselekménye alatt halott volt. Az elmélet abból indul ki, hogy a főhőssel egy sor olyan dolog történik, ami a valóságban aligha alakulhatott volna úgy, ahogy. Az elmélet szerint Forrest még gyermekként meghalt. Egészen pontosan akkor, amikor járógéppel a lábán menekülnie kellett néhány iskolatársa elől. A jelenetben a járógép futás közben szó szerint darabokra hullik és Forrest kiszabadulva belőle, hihetetlen sebességgel szalad el üldözői elől. Az elmélet szerint ez inkább egy metafora volt, amely arra utalt, hogy Forrest megszabadult földi porhüvelyétől (mivel az üldözés során elkapták és halálra verték…). Ettől kezdve minden, ami vele történt, már inkább csak azt mutatja be, hogy milyen lett volna Forrest élete ideális esetben.

A teória szerint Forrest egyfajta angyalként létezik a továbbiakban, és ezt több részlettel is igyekszik alátámasztani. Az egyik ilyen, hogy Jenny számára szinte az egész filmben őrangyalként van jelen. Vigyáz rá, Jenny mindig hozzá tér vissza. Az elmélet szerint valójában Jenny legfeljebb a drognak köszönhetően hallucinálja azt, hogy látja Forrestet.

De az elmélet ennél is tovább megy. Azt is jelnek tekinti, hogy Forrest dacára a rendkívül alacsony intelligenciaszintjének képes nem csak az általános iskolát és a gimnáziumot elvégezni, de még a főiskolát is. Később úgy válik valóságos pingpong fenoménná, hogy előtte életében még csak ütőt sem fogott a kezébe. Ezek mind olyan részletek, amelyek elrugaszkodnak a realitástól, így inkább illenek egy álomképbe.

Az elmélet legnagyobb buktatója viszont maga a film és annak üzenete. Mert a Forrest Gump azt mutatja be, hogy még olyan adottságokkal is, mint a főhősé, hatalmas sikereket lehet elérni. Ha viszont kiderülne, hogy valójában az említett főhős nem is él, és minden csak a képzeletében létezik, az épp a film eme üzenetét rombolná le.

dráma | romantikus

SkyShowtime (2023.02.14.)

A film főszereplője Forrest Gump, egy tipikus hétköznapi ember, aki gyermekkora óta azt csinálja, amit mondtak neki. Mindig is betartotta az édesanyja által kitalált és sokszor... több»