Néhány nappal ezelőtti hasonló anyagunk Az oroszlánkirályról oly mértékű osztatlan sikert aratott, hogy úgy döntöttünk, van még helye hasonló anyagoknak. És szerencsére a Disney meséi adnak is témát bőven. Most épp az egyik legnagyobb klasszikust, a Csipkerózsikat járjuk körbe szigorúan tudományos alapon.

Egészen pontosan a mindenki által jól ismert sztori befejezését. Jött ugye a gonosz boszorkány, aki végtelen álomba ringatta varázslatával szegény Csipkerózsikát és vele a kastély népét is. Itt az eredeti sztori ugrik röpke száz évet, viszont a Disney ezt egy picit megrövidítette néhány órácskára. De ha most maradunk az eredeti felállásnál, az felvet néhány aggályos problémát.

Oké, hagyjuk az olyan felszínes kötözködéseket, hogy száz évig nem lehet aludni (kérdezzük meg a sci-fi űrhajósokat is erről, mondjuk Ripley-t…). Mondjuk, hogy lehet. De vajon száz évnyi mozdulatlan szunyálás után milyen állapotban is lenne szegény lány teste? Valószínűleg durván elfertőződött felfekvései lennének, a kiszáradástól a bőre szétrepedezett volna. A belső szervei is sorra mondanák fel a szolgálatot, a tüdeje összeesne. És akkor még a nem túl kellemes szájszagról nem is beszéltünk. Az izmok is jelentős mértékben elsorvadnának. Ilyen állapotban finoman szólva sem az lenne Csipkerózsika első dolga ébredés után, hogy táncra perdüljön…

animáció | családi | fantasy | musical | romantikus

A gonosz boszorkány megátkozza az újszülött hercegnőt: amint nagykorúvá érik, egy tűszúrás miatt meghal. A király megkéri a három jó tündért, szabadítsák meg lányát az... több»