Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
79

Csipkerózsika (1959)

Sleeping Beauty
Filmadatlap
 
29
Szereplők
19
Vélemények
15
Képek
1
Videók
Csipkerózsika
 
Ms. Akárki   2019. 08. 02.

legújabb vélemény

Tipikus történetű disney mese. Gonosz megtámadja a jót és ezért a hős hercegnek kell megmentenie a mély álomba zuhant ártatlan királylányt. Egyedül azért nem szeretem annyira ezt a mesét, mert a nőket nagyon gyengének, egysíkúnak ábrázolják. A zenéi gyönyörűek és fülbemászóak.

 
indingo   2019. 05. 14.

A történet a szokásos. Jön a királyfi és megmenti a 100(!) éve szundikáló, de persze egy percet se öregedő lányt, akinek ennyi durmolás után még a haja és a sminkje is tökéletes.


 
Edii   2015. 09. 16.

Bájos mese, kedves történettel és szép kidolgozással, nem a legjobb Disney, de mindenképpen nézhető.

 
Leilani   2016. 07. 24.

Igazi klasszikus, az egyik kedvenc Disney mesém a mai napig, imádom a Once Upon a Time című dalt, főleg az angol vátozatát. Különleges, varázslatos hangulata van. Minden korosztály számára tökéletes.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 30.

Már-már örök klasszikusnak mondható ez a mesefilm. Egy jól ismert történet, szépen megrajzolt és hangzatos zenével tarkított köntösben. Nagyon tetszett, még szerintem sokszor meg is fogom nézni :)

A film összbevétele 51 600 000 dollár volt (imdb.com).

 

Olyan kevés pénzt hozott a konyhára, hogy 30 évig nem készítettek hercegnős mesét.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Csipkerózsika maga is királyi sarj, ezen kívül feleségül megy egy herceghez, így duplán rendelkezik királyi felmenőkkel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A 2. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1959-ben.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.