Ha a gondolat, hogy Törpilla milyen szerepet töltött be Aprajafalva életében nem tette tönkre teljesen a gyerekkorodat, akkor itt egy újabb történet, amit csak saját felelősségre olvass el! Ezúttal Az oroszlánkirály (az igazi) a téma, azon belül is a rajzfilm-történelem egyik legszomorúbb pillanata, Mufasa halála.

Mint ismert, az 1994-es Az oroszlánkirály a Disney egyik legsikeresebb meséje volt. A történet Simbáról, a kis oroszlánkölyökről szól, aki az apja halála után nem maradhat a falkánál, ezért a dzsungelben új barátok oldalán nő fel. Később aztán visszatér és megküzd az apja haláláért felelős Zordonnal, vagyis a saját nagybátyjával.

Gyerekek millióinak csalt könnyet a szemébe a jelenet, amikor Mufasa a saját életét sem féltve menti meg Simbát egy megvadult csordától, ám végül az áruló és a trónjára áhítozó Zordon a halálba taszítja őt. Ez a jelenet már önmagában is sokak emlékezetébe beleégett, de most újra népszerű téma lett az interneten, méghozzá egy nem túl vidám teória miatt.

Az egyik néző ugyanis azzal állt elő, hogy tudja, mi történt Mufasa testével a halála után, és ezt bizonyítani is tudja. Szerinte ugyanis Zordon nemes egyszerűséggel felfalta a korábbi király maradványait. Ez a természetben a dominancia egyik jele szokott lenni és szerinte a mesében is van erre való utalás. Méghozzá az a jelenet, ahol Zordon egy lakoma után egy csonttal piszkálgatja a fogát, majd később egy koponyával szórakozik. Szerinte a koponya valójában Mufasáé (és hát, aki emlékszik, a koponya tényleg kevéssé emlékeztet egy gazelláéra).

Rengeteg hozzászólás érkezett a felvetésre, amelyekben sokan azt írták, ezzel a gyerekkorukat tette tönkre. Mások viszont más véleményen voltak. Egyesek szerint nincs egyértelmű bizonyíték rá, hogy Zordon megette Mufasát, szerintük a jelenetben inkább egy pávián koponyája látható, Mufasát pedig eltemették egy folyó partján. Utóbbit viszont végképp semmivel nem lehet alátámasztani.

animáció | családi | dráma | kaland | musical

Nagy az öröm a dzsungel állatainak körében, ugyanis megszületett Mufasa trónörököse, Simba. Nem mindenki néz azonban jó szemmel a fiatal oroszlánra, köztük Simba nagybátyja,... több»