Az Egyesült Királyság koronaügyészsége közölte, hogy Kevin Spacey színész ellen további hét szexuális bűncselekmény miatt emelnek vádat.

A vádak három szeméremsértő támadás, három szexuális erőszak és egy olyan bűncselekményt említenek, amelynek során egy személyt beleegyezés nélkül szexuális tevékenységre kényszerítettek. Ezen vádak mindegyike egy férfitól származnak, aki elmondása szerint az esetek 2001 és 2004 között történtek.

Spacey-nek 2023 júniusában bíróság elé kell állnia az Egyesült Királyságban ötrendbeli szexuális erőszak miatt. 

“A Crown Prosecution Service emlékeztet minden érintettet, hogy Spacey úr ellen folyamatban van a büntetőeljárás, és hogy joga van a tisztességes eljáráshoz” - nyilatkozta Rosemary Ainslie, a CPS különleges bűnügyi osztályának vezetője, amelyet a Variety magazin adott közre.

Spacey elleni újabb vádak csaknem egy hónappal azután érkeztek, hogy egy New York-i esküdtszék egy 40 millió dolláros polgári perben felmentette őt és megállapította, hogy az Oscar-díjas színész nem molesztálta Anthony Rapp színészt tinédzserkorában, és nem felelős a testi sértésért.

Spacey öt év után várhatóan először fog beszédet mondani az olaszországi Torinóban, a Nemzeti Filmmúzeumban tart mesterkurzust, ahol életműdíjat is kap. A színész a tervek szerint 2023. január 16-án tart majd színpadi beszélgetést.