'Tragédiák sorozata, és sok ostoba hiba': George Clooney a Baldwin-ügyről és néhai barátjáról, Brandon Lee-ről

Az egész világot sokkolta a Rust forgatásán történt tragikus baleset, amely során életét vesztette a produkció operatőre, Halyna Hutchins.

Továbbra is folyik a nyomozás az Alec Baldwin által okozott baleset kapcsán, amelyhez fűződően egyre több hollywoodi sztár számol be személyes tapasztalatairól. Korábban Dwayne Johnson jelentette ki, hogy a jövőben saját projektjeiben nem kíván valódi fegyvert használni, ez alkalommal pedig George Clooney osztott meg egy személyes történetet.

Clooney a Marc Maron által vezetett “WTF podcast” című műsor vendége volt, amelyben pályatársa, Jon-Erik Hexum haláláról beszélt. Hexum a Cover Up című sorozaton dolgozott a nyolcvanas években, amelynek felvételei során Hexum az életét vesztette. A színész barátjaként gondol a mai napig Brandon Lee-re, aki szintén A holló című forgatáson sérült meg halálosan.

“Ostobaságok egész sorozata volt mindaz, ami végül történt. Brandon és én akkoriban hetente többször is együtt lógtunk. Haverok voltunk. Abban sem vagyok biztos, hogy a kellékes szakszervezetis volt-e akkoriban. Leküldte a fegyvert egy másik csapatnak. Nem volt vaktöltény, ezért ártalmatlanítani próbálták a lőszert úgy, hogy a hüvelyből kivették a lőport, majd visszehelyezték a hüvelyre magát a lövedéket. Kiszedték a tárból az összes lőszert, egy azonban a pisztolycsőben ragadt” - mesélte a színész.

Clooney elmondta, hogy így küldték vissza az első számú csapatnak a fegyvert, amelyet végül nem ellenőriztek. “Valahányszor fegyvert adnak a kezembe egy forgatáson, felnyitom, megmutatom annak, akire szegezni fogom, megmutatom a stábnak, majd megmutatom a fegyvermesternek” - tette hozzá a színész, aki szerint a Rust forgatásán nem volt senkinek sem szándékában megsebesíteni valakit, viszont hangsúlyozta annak fontosságát, hogy egy ilyen felvétel előtt minél tapasztaltabb szakemberrel dolgozzon együtt a stáb.