Tragikus hirtelenséggel elhunyt a Sztárom a párom rendezője, Roger Michell

65 éves korában elhunyt Roger Michell, jelentette be a színész sajtósa. Halálának okát nem hozták nyilvánosságra.

A dél-afrikai születésű brit színház-, tévé- és filmrendező mindössze három hete mutatta be a The Duke című legújabb filmjét a Telluride Filmfesztiválon. A brit filmipar is döbbenettel reagált a halálhírre a közösségi médiába.

Roger Michell édesapja diplomata volt, ezért Rogernek a fiatalkori évei alatt számos alkalommal kellett elköltöznie a családjával. A Cambridge University-n folytatta a tanulmányait, itt kezdett el színházi darabokat rendezi, de kacérkodott a színészkedéssel is. 

Miután rendezőasszisztens lett a Royal Court Theatre-ben, olyan legendákkal dolgozott együtt, mint Danny Boyle és Simon Curtis, majd hat évig a Royal Shakespeare Company igazgatója volt.

A rendező legismertebb filmje az 1999-es, Hugh Grant és Julia Roberts főszereplésével bemutatott Sztárom a párom, de az ő nevéhez fűződik a Samuel L. Jackson, Ben Affleck és Toni Collette főszereplésével forgatott Ütközéspont, kétszer rendezte Daniel Craiget az Anya és a szerelem és a Kitartó szerelem című filmekben, illetve esélye volt arra is, hogy megrendezze A Quantum csendjét, de végül kreatív nézetkülönbségek miatt távozott a projektből.  

Nyugodjék békében!

#1
Roger Michell

Roger Michell

szül. 1956. 06. 05. - elhunyt 2021. 09. 22.
Pretoria, Dél-Afrika
Roger Michell dél-afrikai születésű brit színház-, tévé- és filmrendező. Édesapja diplomata volt, ezért Rogernek a fiatalkori évei alatt számos alkalommal kellett elköltöznie a családjával. A Cambridge University-n folytatta a tanulmányait, itt kezdett el színházi darabokat rendezi, de kacérkodott a színészkedéssel is. Miután... több»