A Tűzgyűrű második része, a Tűzgyűrű: Lázadás most került a hazai mozikba – és nem igazán aratott osztatlan sikert annak ellenére, hogy viszonylag sokan voltak rá kíváncsiak.

A manapság elég nagy sztárnak és ismert arcnak számító John Boyega nevével fémjelzett film egy, a családi örökséget először megtagadó, majd felvállaló Jaeger-pilótáról szól, aki egy maroknyi fiatal pilótával együtt egy sokkal nagyobb fenyegetéssel néz szembe, mint az előző rész szereplői. A külföldi kritikusok szerint nem tett jót a filmnek a rendezőcsere, sokan hiányolták belőle Guillermo del Toro tehetségét, és nem igazán látták, hogy lenne-e kifutása a filmnek.

A hazai közönség véleménye nagyjából egyezik ezzel: a film jelenleg 62 ponton áll a Mafabon, és a vélemények sem túl kedvezőek: Transformers-nyúlás, felmelegített előző rész, látványos jelenetek jelentéstartalom nélkül és unalmas, felejthető alkotás.

A filmkritikusok sem kiáltják ki egyértelműen zseniális alkotásnak a filmet: a Vox.hu szerint Boyega elég karizmatikus arc ahhoz, hogy elvigyen a hátán egy filmet annak ellenére, hogy nem kap hozzá túl sok segítséget, illetve a szerző úgy gondolja, hogy ez egy teljesen vállalható folytatás annak ellenére, hogy a történet ostobának tűnhet, mert végig érződik rajta, hogy az alkotók szeretettel és rajongással készítették el.

A Popcorn Project szerint a film unalmas, klisés és gyenge, és nem tudnák ajánlani senkinek sem jó szívvel – túlságosan szájbarágós, tele van logikai buktatóval, és az izgalom hiánya miatt elmarad az igazi katarzis. A Filmsomnia sem kedvelte a filmet: a szerző szerint az egyetlen rész, ami túlteljesíti az előző részt, az a látványvilág, amiben minden nagyobb, hangosabb és erősebb, de ezt leszámítva minden másban alulmarad az előző részhez képest.

A Smoking Barrels is hasonlóképpen vélekedik, sőt egyenesen úgy címkézte fel a filmet, mint Minden, amit egy amerikai blockbusterben utálni lehet – és amiben nincs semmi izgalom, érzelem vagy mélység. A Filmezzünk szerint elnagyolt, a Corn & Soda szerint egy rosszul megkoreografált látványfilm, a Revizor szerint pedig minden sok és rettentő kevés a filmben.

Hogy milyen teljesítményt nyújt majd a pénztáraknál, még elválik – de ha láttad a filmet, oszd meg velünk te is a véleményed!