Rengeteg legendás együttes és banda létezik, akiket valamilyen életérzéssel kötünk össze. A nyárral, vakációval, önfeledt bulizással és lazítással vélhetően a legtöbben – akár tudtunkon kívül is – a The Beach Boyst kötjük össze. Így nem annyira ismerős? És ha azt mondom, Surfin’ U.S.A.?

A Disney+-on ma debütál az a dokumentumfilm, amely a The Beach Boys történetét dolgozza fel és tárja elénk. Frank Marshall és Thom Zimny közös projektje végigkíséri a bandát a kezdetek előtti időktől egészen napjainkig. Mert az ugye megvan, hogy az eredetileg 1958-ban, vagyis röpke hatvanhat éve alapított banda mind a mai napig aktív?

A The Beach Boys legnagyobb sikereit a ’60-as években érte el, ekkor született a fent is említett örökzöld slágerük is, amelyről generációkkal később is mindenkinek a kaliforniai álom jut eszébe (nem a film, az érzés). Nem meglepő, hiszen megszámolni is nehéz, hány filmben csendült fel az ikonikus muzsika.

A dokumentumfilm bemutatja a tagok, így az alapító testvértrió, Brian Wilson, Carl Wilson és Dennis Wilson életét, ahogy a többi tag, Mike Love, Al Jardine és Bruce Johnson sem marad ki. Sajnos a testvérek közül ma már csak Brian él, ő, Mike, Al és Bruce még ma is aktívak. A filmben korábban sosem látott interjúk és archív felvételek is helyet kapnak, olyan formában bemutatva a legendás együttest, ahogyan eddig még nem volt rá példa.

Ha van élő előfizetésed a Disney+-ra, akkor elég csak a film itteni adatlapján a logójára kattintanod és már indul is a lejátszás.