Kevin Hart új filmjében az alkotók megpróbálnak mindent (?), hogy egy jó kis heist movie-t hozzanak össze, de ez nem igazán jön össze. A magyar netflixezők azonban mégis első helyre repítették a Lift - Légi csibészek című akció-vígjátékot.

A filmet a mafab oldalon eddig 30 százalékra értékelte a közösség, ami abszolút rímel a Rotten Tomates 35 százalékos közönség pontszámára. A kritikai oldalon 250+ fő véleménye alapján állt össze ez a pontszám. A hivatalos kiritikusok még rosszabbra értékelték: 29 százalékot szavaztak csak meg neki (ez 42 vélemény alapján született összegzés). 

Az egyik kritikus konkrétan azt írta: Hart és csapata leginkább más, sokkal jobban sikerült heist movie-kból lopkodja össze az ott már jól működött ötleteket.

A rendező koncepciója

F. Gary Gray rendező szakértő bűnözőkből álló csapatot toboroz, hogy a saját területükön - természetesen - mind zseniális szakik megakadályozzanak egy terrortámadást azáltal, amit a legjobban tudnak: a gazdagok kifosztásával. A sztoriban a csavar ezúttal annyi, hogy mindezt egy repülőgépen hajtják végre. 

„Szeretem a heist műfajt és azt az ötletet, hogy Kevin Hartot egy világszínvonalú szereplőgárdához adjuk hozzá” – mondta Gray - „Nagyon megéreztem a karakterét, Cyrus Whitakert, aki egy lehetetlen globális küldetést hajtott végre – rendezőként mindennapi kalandom egy globális produkció megfilmesítésének lehetetlennek tűnő feladatával való megbirkózás!”

Hart nagy lehetősége?

Kevin Hart számára ez a szerep új lehetőségeket kínált, így az teljesen érthető, ő miért vállalta el. Az apró termetű komikus kevéssé látható ilyen típusú, keményebb, kicsit talán drámaibb figurák bőrében.

„Az olyan akcióhős és rablófőnök szerepének elvállalása, mint Cyrus, megállás nélküli izgalmas utazás volt számomra” – mondta Hart a Netflixnek - „A minden idők kedvenc akciófilmjei közül néhányat rendező F. Gary Gray-el való együttműködés és a hihetetlen csapatunk az egész élményt egy másik szintre emelte.”

Ha még nem láttad, de most kedvet kaptál vagy csak kíváncsi vagy, ha annyira szörnyű, miért nézi mindenki, kattints a mafab adatlapon található Netflix ikonra és ha van előfizetésed, már szárnyalhatsz is a csapattal!

akció | krimi | vígjáték

Egy mestertolvajt és volt barátját ismerhetjük meg, akik összefognak, hogy aranyrudakat lopjanak 100 millió dollár értékben, amelyeket egy 777-es utasszállító járaton... több»