A hét indulásakor még épp ezek a sorozatok vezetik a legnézettebbek listáját, de ez napról-napra változhat! Az első jelenleg az Antracit a sorban, a dobogó maradék helyein pedig a Szent Iván éjszakája és Az összetört szívek gimije (Szívtipró gimi) - 2. évad állnak.

Nézzük meg kicsit közelebbről az aktuális első helyezettet, ami ezúttal nem könyv adaptáció és egy kitalált helyszínen játszódik: egy képzeletbeli feluban, a franciaországi Lévionna-ban.

A thrillert a Profilozókat jegyző Fanny Robert és Maxime Berthemy, valamint Mehdi Ouahab (francia sorozatok kedvelt forgatókönyvírója) készítették. Az Anthracite főszereplői Hatik, Noémie Schmidt és Camille Lou.

A sztori

1994-ben az Écrins szekta vezetőjét, Caleb Johannsont a francia Alpokban lévő, szektatagokkal teli háza előtt kommandósok lepik el. Amikor a zsaruk közlik vele, hogy letartóztatják a 17 éves Roxane Vail rituális meggyilkolásáért, olyasmi történik, amire nem számítottak volna...

30 évvel később, 2024-ben Ida (Schmidt), egy internetes nyomozói fórum vezetője hirtelen a káosz közepén találja magát, amikor riporter apját, Solalt elrabolják. A lány tudja, hogy a férfi az Écrins szekta után nyomoz - amelyről mindenki azt hiszi, hogy már évekkel ezelőtt megszűnt létezni.

Abban a reményben, hogy nyomokat talál a hollétéről, Ida lenyomozza apja telefonjának helyét Lévionnába, ahol a gyilkosságok történtek. Ott, az apja szállodai szobájában egy szekta nyomozati aktájában rábukkan Jaro (Hatik) fényképére, és azonnal felkutatja őt.

Jaro, akinek már volt néhány összeütközése a törvénnyel, egy munkaintegrációs program keretében dolgozik a francia Alpokban egy előkelő síparadicsomban. Azonban  Jaro látszólag semmit sem tud Solalról vagy a nyomozásáról... pedig Ida megtudja, hogy maga Caleb Johannson - az egykori szektavezér -, aki most egy pszichiátrián van, találkozni akar Jaróval - ismeretlen okokból.

Ida tehát ráveszi Jarót, hogy vegyen részt a nyomozásban, hogy kiderítse, hol van az apja - és miért kezdtek olyan sokan eltűnni a szekta szülővárosában.

Hol nézheted?

Amennyiben van élő Netflix előfizetésed, elég csak kattintanod! Görgess a sorozat mafab adatlapján lefelé a "Hol nézheted" fülig, kattints a Netflix ikonra és máris indulhat a nyomozás!

28 Antracit  (2024)

dráma | krimi | misztikus | thriller

Egy régi ügy újra előkerül, amikor egy riporter eltűnik, és a webdetektív lányát egy kis hegyi városba vezeti, ahol egy szekta, titkok és halál kísért. több»