Van egy sajátos bája a ’90-es évek krimi-vígjátékainak. Bill Murray vígjátékainak pedig különösen. Éppen ezért az eredetileg 1997-ben mozikba került Az ember, aki túl kevesett tudott című krimi-komédia sikerre volt ítélve. Most pedig, bő negyed évszázaddal később újra hódíthat, ezúttal az HBO Maxon.

A történet tipikus példája a félreértések sorozatának. A főhős, Wallace Iowából repül Londonba, hogy meglepje születésnapján a testvérét, Jamest. Ő azonban nem számít az érkezésére, épp partit ad, ezért ajánl neki egy improvizációs színházat, ahol a nézőt is bevonják egy gyilkossági drámába. Egy nyilvános telefonfülkét használ a társulat, ám nem tudják, hogy egy nemzetközi összeesküvés miatt egy bérgyilkos is azt használja. Wallace veszi fel a telefont a bérgyilkos helyett, ezzel pedig egy színdarab helyett akaratlanul is egy valódi gyilkossági dráma kellős közepébe csöppen.

A film érdekessége, hogy egyszerre adaptációja Robert Farrar regényének, illetve paródiája Alfred Hitchcock Az ember, aki túl sokat tudott című 1956-os krimijének. A rendezői széket Jon Amiel foglalta el, aki Robert Farrar és Howard Franklin közös forgatókönyve alapján dolgozhatott. A szereposztás sem volt hétköznapi, hiszen Bill Murray mellett szerepelt a filmben Alfred Molina, Peter Gallagher és Richard Wilson is.

A férfi, aki túl keveset tudott vegyes kritikusi fogadtatásban részesült, de a nézők szerették, mára pedig klasszikussá vált. Mostantól az HBO Max kínálatában is megtalálod. Ha van élő előfizetésed a platformra, akkor elég a film itteni adatlapján a logójára kattintanod és indul is a lejátszás!