11,5 milliárd (!) forintból készül a Hunyadi-sorozat!

Ha valamire, akkor mindenképp érdemes lesz várni az új Hunyadi-sorozatra, amely a magyar filmgyártás talán egyik legnagyobb volumenű produkciójának ígérkezik.

Bán Mór regényfolyama alapján készülő produkció jócskán bővelkedik majd udvari intrikákban, cselszövésekben, drámában és persze kalandban egyaránt, Hunyadi János élete gyakorlatilag egy epikus történetben elevenedik majd meg, amely a magyar és az európai történelem egyik leghősiesebb korszakát kívánja feltárni nem csupán a magyar, hanem a nemzetközi nézőknek egyaránt.

A munkálatokban Robert Lantos vesz részt producerként, a projekt élére rendezőként pedig George Mihalka, Nagypál Orsi és Robert Dornhelm kerültek. Az előkészületek már gőzerővel zajlanak, a szereplőválogatás pedig 2022-ben veszi kezdetét. A produkcióról egyébként maga a Variety magazin is hírt adott, ahol A holló felemelkedése (Rise of the Raven) munkacímmel adtak hírt a filmről.

A 10 epizódból álló Hunyadi-sorozat elkészítésére 6,9 milliárd forint állami támogatás áll majd rendelkezésre, illetve 3,6 milliárd forint támogatást biztosított saját keretéből a Nemzeti Filmintézet.