Quentin Tarantinoról köztudott, hogy szeret szinte a végtelenségig dolgozni egy filmen, egy-egy produkciójához pedig további extra jeleneteket forgatni.

Nincs ez másként a Volt egyszer egy Hollywoodnál sem. A rendező alighanem keményen dolgozott azon, hogy az idei Cannes-i filmfesztiválra elkészüljön a film, a bemutató után pedig nagy valószínűséggel vissza is tért hozzá, hogy néhány további utolsó simítást még elvégezzen.

Nemrégiben a Netflix megkereste a rendezőt azzal kapcsolatban, hogy készítsen egy minisorozatot az Aljas nyolcasból is. Tarantino igent is mondott a felkérésre, így az eredeti filmváltozatot fel is osztotta négy epizódra, amelyet korábban nem látott jelenetekkel és játékidővel egészített ki.

Bár talán korai lenne még arról beszélni, hogy elkészülhet-e a Volt egyszer egy Hollywood sorozatváltozata is, mindenesetre a jelek egészen bíztatónak tűntek, mikor erről faggatták magát Tarantinot. „Rengeteg kivágott jelenet maradt meg a filmből, meg tudnám csinálni a hosszabb verzióját a filmnek, de meglátjuk, mi lesz. Egyelőre boldog vagyok ezzel a változattal.” A rendező már öt epizóddal el is készült, amelyből három a Volt egyszer egy Hollywood fiktív sorazatát dolgozza fel, amelynek főhőse Rick Daltont alakító Leonardo DiCaprio.

A Volt egyszer egy Hollywoodra pedig már nem kell sokáig várni, hiszen a film idén, augusztus 15-én a hazai mozikba is megérkezik.