A Nimona című képregényt alapján készült film alkotói az Annecy Fesztiválon jártak, hogy meséljenek a hamarosan megjelenő Netflix animációs filmről.

„Minden gördülékenyen ment. Összeállt a tökéletes csapat és a film magától működik!" Néhány nappal a Netflixen való megjelenés előtt a Nimona alkotói visszatekintettek az N.D. Stevenson azonos című képregényéből készült játékfilm elkészítésének hosszú folyamatára.

Az eredeti történet alkotója, Stevenson tizenkilenc éves hősnője, mély identitás válságon megy keresztül. Az amerikai képregények világa tette lehetővé az alkotó számára, hogy autentikus módon formálja meg Niomona karakterét.

„Először csak egy oldalt rajzoltam meg, majd lett belőle három… Rájöttem, hogy ebből akár websorozat is lehetne. szóval készítettem neki egy honlapot.” Így emlékszik vissza a kezdetekre a képregény eredeti kitalálója Annecy Fesztiválon készült interjúban.

„A karakter szempontjából fontos tényező volt számomra, hogy ne hajazzon a szépégideálra. Niomona szerves része, hogy saját maga választja meg külsejét.”

A történet szerint Niomona azzal a szupererővel rendelkezik, hogy képes megváltoztatni külsejét, akár állati vonásokat is felvehet.

„A főszereplő  megfelelő megformálása azt jelentette, hogy a filmet is a karakterhez kellett igazítani" - mondja Nick Bruno, a film társrendezője. Ezért Nimona megjelenése rengeteg előkészületet és számos tekercset – vagyis animációs tesztet – igényelt, mielőtt a projekt végül tovább léphetett volna. A másik lényeges szempont az volt, hogy hűek maradjunk a képregény humoros hangvételéhez, és a mű által védett LMBTQIA+ értékekhez." – folytatta.

A Nimona története egy futurisztikus középkori világban játszódik. Ez egy egyedi környezet, amely lehetővé teszi, hogy egy olyan világ reakciós eszméit ábrázolják, ahol egy olyan karakter, aki nem illeszkedik a társadalom által meghatározott normákba, ne találja a helyét a társadalomban.

„A filmünket úgy fogalmaztuk meg, mint egy szerelmes levelet mindazoknak, akik másnak és kirekesztettnek érzik magukat" – foglalja össze történetet a film második társrendezője, Troy Quane.

67 Nimona  (2023)

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Nimona, a fiatal alakváltó összefog az őrült tudóssal, Lord Ballister Blackhearttal, hogy közösen leleplezzék a birodalom uralkodóját. Patrick Osborne első egészestés... több»