79 Batman  (2022)

Noha Ben Affleck egy ideje már távozott Bruce Wayne szerepéből, lássuk be, hogy a legtöbben még mindig szívesen látnánk vele egy önálló Batman filmet.

Nincs ezzel másként Zack Snyder sem, aki javában dolgozik a Justice League rendezői változatának utómunkálatain. Affleck még 2017-ben jelentette be, hogy egy önálló Batman filmen dolgozik, amelyben továbbra is ő alakítaná Bruce Wayne-t, ugyanakkor ő rendezte volna a produkciót, a későbbiekben viszont a színész távozott a projekttől, a stafétát pedig Matt Reeves vette át.

Azt már tudjuk, hogy Reeves egy teljesen új koncepciót dolgozott ki a Batmannek, amelyben Robert Pattinson alakítja majd A sötét lovagot. Snyder nemrégiben azonban egy friss interjúban beszélt arról, hogy mindettől függetlenül továbbra is szívesen látna egy Batman filmet Ben Affleckkel a főszerepben. “Fogalmam singy, hogy ő maga vagy a Warner mit tervez a jövőben, azt viszont állíthatom, hogy én nagyon szeretném, hogy megcsinálja ezt a filmet, nagyon menő lenne, Joe pedig egyszerűen fantasztikus” - nyilatkozta a rendező a  John Doe Movie Reviews magazinnak.

Ahogy az a közelmúltban kiderült, ebben a történetben Deathstroke is nagyobb szerephez jutott volna. A karaktert alakító Joe Manganiello pedig szintén egy nemrég megjelent interjúban említette, hogy ez a sztori bizony egy igazi horror lett volna. Deathstroke viszont csakugyan visszatér majd Az igazság ligája rendezői változatában.

Egyelőre persze nem került hivatalosan bejelentésre, hogy elkészülne egy ilyen produkció, Az igazság ligája viszont a jövő év márciusában debütál az HBO Maxon, míg Matt Reeves-féle Batman filmre 2022. tavaszáig kell várniuk a rajongóknak.