2018.05.16   szerző: hp   hozzászólások: 0

Nem kell elkötelezett Transformers-rajongónak lenni ahhoz, hogy élvezhető legyen az Űrdongó című spinoff, amely a sorozat egyik robothősének eredettörténetét meséli el.

Űrdongó: Retró mozi lesz az első Transformers spin-off

Travis Knight rendező ugyanis olyan filmet rakott össze, amely önállóan is megállja a helyét. Aki viszont Transformers-rajongó, és már élt a nyolcvanas években, jól nyissa ki a szemét, mert a film alkotói rengeteg vicces utalást – úgynevezett húsvéti tojást – rejtettek el a jelenetekben. „Mivel a cselekmény 1987-ben játszódik, némi nosztalgiával igyekeztünk visszahozni azt a korszakot, a színeket, a szagokat, a vibrálást – mondta Knight a Collidernek. – Rengeteg kapcsolat és párhuzam áll fenn a Michael Bay által rendezett Transformers-filmekkel, de közben teljesen kerek és önálló a történet.”

További jó hír, hogy a film zenéjét a rendező kipróbált munkatársa, Dario Marianelli komponálta, akivel a Kubo és a varázshúrokbandolgozott együtt. Marinelli volt a zeneszerzője a Jane Eyre és a Vágy és vezeklés című adaptációknak is. Háromszor jelölték Oscarra, aVágy és vezeklésért meg is kapta a szobrot. (UIP)