Vaják: A Netflix máris bejelentette, mikor jön a 3. évad folytatása

A Netflix a legújabb stratégiáját alkalmazta a Vajáknál, azaz a 3. évadot két részletre osztotta. A platform június 29-én adta ki az első öt epizódot. De július 27-ig kell várni, hogy megtudjuk, mi történik ezután...

!!! A cikk SPOILEREKET tartalmaz a Vaják  3. évadának 1. részletével kapcsolatban !!!

Ezzel a második részlettel Henry Cavill búcsúzik Geralt karakterétől, mivel - ahogy azt mostmár hónapok óta tudjuk - a 4. és 5. évadban Liam Hemsworthnek adja át a helyét, mindannyiunk legnagyobb bánatára. És nem ez az egyetlen sokkoló fordulat a legújabb évaddal kapcsolatosan.

A 3. évadban Geralt (Henry Cavill) és Yennefer (Anya Chalotra) utánajárnak, hogy ki vadászik Cirire és akarja megkaparintani az erejét. Bár gyanújuk eddig Stregoborra (Lars Mikkelsen) irányult, aki gyűlöli a tündéket, az utolsó percekben kiderül, hogy az igazi tettes Vilgefortz (Mahesh Jadu). Egy olyan mágus, akiről sosem gyanítottuk volna...

Ez a felfedezés fordulópontot kell, hogy jelentsen a sorozatban, hiszen ez azt jelenti, hogy a Geralt/Yennefer/Ciri trió senkire sem számíthat a Kontinensen tomboló háborúban, valamint, hogy a varázslók Yen által oly' áhított egysége sem fog létrejönni. A második rész teaserje pedig, amit a Netflix tett közzé, nem sok jót ígér Vilgefortznak.

A jelenetek ugyanis mintha arra utalnának, hogy Ciri végre felszabadítja a képességeit, és talán beindítja a híres jóslatot, amely szerint valaki, aki birtokolja az Ősi Vért, elhozza a világvégéért... Logikus, hogy a forgatókönyvírók nem mennek ilyen messzire, hiszen két másik évadot is berendeltek már a sikeres sorozatból.

De a 3. évad 2. felének legalábbis egy kicsit tovább kellene fejlesztenie a Cintra hercegnője körüli mitológiát...