Van esély, hogy Hugo Weaving visszatérjen A Gyűrűk Ura franchise-hoz? A színész egyértelmű választ adott

Mint az köztudott, az Amazon javában dolgozik a saját A Gyűrűk Ura sorozatán, amely jóval a Peter Jackson által rendezett eredeti trilógia, sőt a mellékág Hobbit eseményei előtt fog játszódni. A rajongók bizonyára örülnének, ha valamilyen szinten a sorozat összekapcsolódhatna az eddig készült hat mozifilmmel, ehhez pedig a legkézenfekvőbb megoldás a már ismert színészek szerepeltetése.

Mivel a sorozat Sauron első felemelkedésének történetét fogja elmesélni, ami sok-sok évvel A Gyűrűk Ura eseményei előtt történt, így elég kevés olyan karakter jöhet szóba, aki már ekkor is élt. Sem a hobbitok, sem Aragorn vagy épp Gandalf nem élt még ekkor, így ők érhetően nem szerepelhetnek a sorozatban. Ugyanakkor a tündék annál inkább.

Így merült fel sokakban a kérdés, hogy esetleg a Galadrielt alakító Cate Blanchett vagy az Elrondot megformáló Hugo Weaving felbukkanhat-e a sorozatban. Előbbi kapcsán nincs hírünk, utóbbit viszont pontosan erről kérdezte egy interjúban a Variety magazin.

Hugo Weaving pedig elég egyértelmű választ adott: „Semmi esetre sem. A Mátrix összejöhetett volna, de A Gyűrűk Ura biztosan nem, mert egyáltalán nem érdekel. Nagyon szerettem az Új-Zélandon töltött időt, az embereket, akikkel dolgoztunk. Az egész olyan volt mint egy család, de azt hiszem, mindenkinek bőven elég volt belőle ennyi.”

Ebből tehát egyértelműen kiderült, hogy Hugo Weaving végleg elköszönt Elrond karakterétől és ezzel együtt Tolkien fantáziavilágától is. Ez persze nem jelenti azt, hogy adott esetben Elrond nem szerepelhet majd a készülő sorozatban, csak éppen valaki más fogja eljátszani.