2020.02.19   szerző: hp   hozzászólások: 0

A Harry Potter-filmek és Paddington producerei ismét nagy dobásra készülnek, befutott A titkos kert első előzetese!

55 A titkos kert  (2020)

Az utóbbi hetekben már sokat hallhattunk A titkos kertről, de végre a saját szemünkkel is láthatjuk, milyen irányban közelítettek az alkotók a klasszikus történet immáron ötödik adaptációjához.

A tíz éves Mary Lennox (Dixie Egerickx) jómódú brit családban nevelkedik Indiában. Szülei nem sokat törődnek vele, a szolgálók az elkényeztetett kislány minden kívánságát lesik, azonban egy váratlan tragédia gyökeresen felforgatja Mary életét. Miután a birtokot sújtó kolerajárvány miatt árván marad, vissza kell térnie szülőhazájába, Angliába, ahogy bácsikája, Archibald Craven (Colin Firth) veszi magához. A titkokat rejtő yorkshire-i birtokon Mary megismerkedik unokatestvérével, a gerincproblémákkal küzdő, gyenge lábai miatt a napjai nagy részét tolószékben töltő Colinnal (Edan Hayhurst), akivel a birtokot járva egy varázslatos kertet fedeznek fel, mely hatalmas változást hoz mindkettőjük életébe. Colin állapota rohamosan javulni kezd, de ez csak a kezdet a mágikus események hosszú sorában...

Marc Munden rendezésében bemutatásra kerülő A titkos kert producerei korábban olyan sikerfilmekkel bűvölték el a világot, mint a Harry Potter franchise filmjei vagy a Paddington, és Frances H. Burnett 1911-es azonos című regényének adaptációjával valószínűleg ezúttal sem adtak alább a színvonalból.  

A film főbb szerepeit Colin FirthJulie WaltersMaeve DermodyAmir WilsonDixie EgerickxJemma Powell és Sonia Goswami alakítják.

A titkos kert idén májusban debütál a hazai mozikban.