87 Kill Bill  (2003)

Quentin Tarantino azon rendezők közé tartozik, aki nem a mennyiségre, hanem a minőségre gyúr. Éppen ezért nem a legtermékenyebb, cserébe szinte mindegyik filmjéről sokáig beszélnek. A számos nagy siker között is különleges helyet foglal el a Kill Bill széria, amely eredendően trilógiának indult, ám máig csak két epizód készült el még 2003-ban és 2004-ben. Ám Tarantino napokban adott egyik interjújából kiderült, hogy nem feledkezett el a harmadik részről.

Az Andy Cohen műsorában zajlott beszélgetés során Tarantino úgy fogalmazott, hogy határozott elképzelései vannak a trilógia harmadik fejezetével kapcsolatban. Bár tartja a kapcsolatot Uma Thurmannel, sőt, a napokban egy menő japán étteremben együtt is vacsoráztak, egyelőre nincs köztük semmilyen megállapodás. Ezzel együtt a rendező csak és kizárólag olyan harmadik részt tud elképzelni, amely méltó az első két fejezethez, nem pedig valamilyen összecsapott kalandot. Ahhoz viszont még idő kell, hogy összeálljon a fejében a megfelelő történet – ezzel kapcsolatban egyébként az említett vacsorán is remek ötletek jutottak eszébe.

A Kill Bill: Vol. 3 projektet az is hátráltatja, hogy Tarantino jelenleg több más vasat is tart a tűzbe. Egyfelől beszállna a Star Trek franchise-ba is egy saját mozival, másfelől a hírek szerint színpadi szerepet is vállalni készül. Sőt, még egy kizárólag TV-be szánt sorozat előkészületei is folynak.

Ha mindezeket az önnön vállalt kötelezettségeit letudta, csak akkor tér majd vissza újra a mozivászonhoz, mint rendező – de akkor már a Kill Bill: Vol. 3-mal. Tarantino ugyanakkor a beszélgetés végén azt is hozzátette, hogy senkit sem szeretne ámítani, így még legalább három évig senki se számítson a Kill Bill: Vol. 3-ra.