Végre kiderült, mik voltak Kylo Ren utolsó szavai Rey-hez

„Ow!” – mindössze ennyit mondott Kylo Ren, mikor visszahozta Reyt a halálból, hogy aztán ő maga, immár újra mint Ben Solo, eggyé válva az Erővel, meghaljon. Egy nagy trilógia, de akár a teljes Skywalker-saga lezárásának egyik legfontosabb jelenetéhez képest meglehetősen szűkszavú reakció. De valójában ennél jóval többet is mondott, csak épp a Disney valamiért kivágta ezt a részt.

Sok rajongónak tűnt gyanúsnak Kylo Ren, vagyis Ben Solo halála a Star Wars: Skywalker kora végén. Amikor Rey legyőzi a császárt, és ebbe belehal, Kylo Ren visszatér, hogy az Erő segítségével visszahozza a lányt a halálból. Ezt követően ő maga is az Erő részévé válik, vagyis meghal. Ilyenkor szokás valami frappáns, de legalábbis elgondolkodtató mondandót a karakter szájába adni, és a forgatókönyvíró Chris Terrio, valamint a rendező J.J. Abrams adott is. Csakhogy több korábbi nézeteltéréshez hasonlóan a Disney valamiért ebbe is beleszólt, és végül egyszerűen törölték Kylo Ren utolsó szavait.

A film hamarosan lemezes és digitális változatban is megjelenik, ám még ezt megelőzően regényként is a könyvesboltok polcaira kerül. És ebből a regényből végre kiderül, mit is mondott Kylo Ren utolsó leheletével Reynek: „Mindig veled leszek.” Erre Rey Luke Skywalkert idézve válaszol: „Senki sem tűnik el igazán.”

Hogy a Disney a meglehetősen érzelmes befejezés helyett miért választotta inkább az Ow-t, azt nem lehet tudni. És csak remélni lehet, hogy a digitális és lemezes kiadásban már a vágatlan jelenetet láthatjuk majd.