Végre megvan a válasz az eredeti Star Wars trilógia egyik legnagyobb rejtélyére

Nagyon úgy néz ki, hogy Star Wars eredeti és új filmtrilógiájának egyik legnagyobb rejtélye megoldódni látszik.

Az ébredő Erő egyik legemlékezetesebb pillanatának számít, amikor Maz odaajándékozza Rey számára Anakin Skywalker elveszettnek hitt fénykardját, amelyet a rajongók addig a pillanatig A Birodalom visszavág ikonikus Darth Vader és Luke Skywalker között történt összecsapás során láthattak utoljára.

Miután Vader levágta Luke kezét a fegyver a Felhőváros mélységébe zuhant, így végig megválaszolatlan kérdés maradt, miként is került a fénykard Maz tulajdonába. Nos úgy tűnik, hogy a választ a Marvel’s Star Wars képregény legújabb kiadványa adja meg a rajongó számára, amely bizonyos szempontból újragondolja a franchise eddig néhány ködösnek vélt történéseit.

A cselekmény alapján Lando rábírja Luke-ot, hogy térjenek vissza a városba, hogy megkeressék a fénykardot, Lando ugyanis pontosan tudja, hova is eshetett a fegyver. Arról azonban fogalma sincs, hogy azt másvalaki már megtalálta. A történetben egy titokzatos csuklyás figura bukkan fel, aki kezébe kaparintja a fénykardot, majd halkan megjegyzi, hogy „Luke, kövesd a végzeted.”

A rejtély tehát még nem került teljesen feloldásra, a titokzatos alak ugyanis nem éppen úgy öltözködik, mint egy Jedi, ám várhatóan a közeljövőben erre is fény derül majd.

akció | kaland | sci-fi

Több mint három évtizeddel a második Halálcsillag megsemmisítése után a Galaktikus Birodalom nyomába lépő Első Rend tervet eszel ki a hatalom megszerzésére és az Új... több»