2021.02.06   szerző: csd   hozzászólások: 1

Nagyon úgy néz ki, hogy Star Wars eredeti és új filmtrilógiájának egyik legnagyobb rejtélye megoldódni látszik.

Végre megvan a válasz az eredeti Star Wars trilógia egyik legnagyobb rejtélyére

Az ébredő Erő egyik legemlékezetesebb pillanatának számít, amikor Maz odaajándékozza Rey számára Anakin Skywalker elveszettnek hitt fénykardját, amelyet a rajongók addig a pillanatig A Birodalom visszavág ikonikus Darth Vader és Luke Skywalker között történt összecsapás során láthattak utoljára.

Miután Vader levágta Luke kezét a fegyver a Felhőváros mélységébe zuhant, így végig megválaszolatlan kérdés maradt, miként is került a fénykard Maz tulajdonába. Nos úgy tűnik, hogy a választ a Marvel’s Star Wars képregény legújabb kiadványa adja meg a rajongó számára, amely bizonyos szempontból újragondolja a franchise eddig néhány ködösnek vélt történéseit.

A cselekmény alapján Lando rábírja Luke-ot, hogy térjenek vissza a városba, hogy megkeressék a fénykardot, Lando ugyanis pontosan tudja, hova is eshetett a fegyver. Arról azonban fogalma sincs, hogy azt másvalaki már megtalálta. A történetben egy titokzatos csuklyás figura bukkan fel, aki kezébe kaparintja a fénykardot, majd halkan megjegyzi, hogy „Luke, kövesd a végzeted.”

A rejtély tehát még nem került teljesen feloldásra, a titokzatos alak ugyanis nem éppen úgy öltözködik, mint egy Jedi, ám várhatóan a közeljövőben erre is fény derül majd.

akció | kaland | sci-fi

Több mint három évtizeddel a második Halálcsillag megsemmisítése után a Galaktikus Birodalom nyomába lépő Első Rend tervet eszel ki a hatalom megszerzésére és az Új... több»