Végre premierdátumot kapott A szolgálólány meséje 3. szezonja

A Hulu végre eldöntötte, hogy mikor érkezik a A szolgálólány meséje 3. évadával – és lehet, hogy ez okoz majd egy kis csalódást a rajongóknak, akik abban bíztak, hogy a sorozat szokás szerint áprilisban érkezik.

Az első két évad 2017 és 2018 áprilisában debütált, ám idén lesz egy kis csúszás: a Hulu csak június 5-én teszi majd elérhetővé az első három részt, majd hetente a többit.

A premier csúsztatásának több bevallott és tagadott oka is lehet: ezekről nemrég Craig Erwich, a streamingszolgáltatás eredeti tartalmakért felelős alelnöke beszélt a Television Critics Association téli sajtóútján. Erwich azt mondta, hogy a csúszásnak kizárólag egy oka van: a minőségbiztosítás. Vagyis az alkotók szerettek volna elég időt hagyni arra, hogy a sorozat tudja hozni azt az elvárt és magas minőséget, amit eddig felállított, és amiből nem szívesen adtak volna alább. Fontos számukra, hogy az az elképesztően magas színvonalú történetmesélés, ami eddig a sorozatot jellemezte, ne szenvedjen csorbát.

És hogy mihez nincs köze ennek a döntésnek? Ahhoz, hogy a Trónok harca utolsó évada idén áprilisban jelenik meg, ami igen érdekes egybeesés, de Erwich kategorikusan tagadta, hogy ezért csúsztatnák a sorozat premierjét.

Ez a döntés nem csak azt befolyásolja, hogy a rajongók mikor jutnak majd hozzá a várt tartalomhoz, hanem azt is, hogy a szakma mikor ismeri majd el a sorozat érdemeit. A június 5-ei premierrel ugyanis pont kicsúsznak az idei Emmy-díjak jelöléséből, így egy évet várniuk kell majd arra, hogyan értékelik a sorozat harmadik évadát a szakértők.

Az első két évadra nem nagyon lehetett panasz: 33 jelölésükből 11-et díjra is váltottak.

A harmadik évad története ott folytatódik, ahol a második végződött: Offred/June folytatja az ellenállást a Gileád Köztársasággal szemben annak ellenére, a körülmények egyre inkább ellene szólnak, és keresi Hannah-t, a kisebbik lányát.