Visszatetszést váltott ki egyesekben az új X-Men sorozat nembinárisként jellemzett karaktere, megszólalt a színész, aki a Morph-ot szinkronizálta

Vegyes fogadtatásban részesült az X-Men '97 animációs sorozat Morph karaktere miatt, aki a történetben nembináris, a kritikák kapcsán pedig az őt szinkronizáló J.P. Karliak is megszólalt.

“Queer aktivista vagyok. Egy nonprofit szervezetet vezetek, amely a queer képviseletért száll síkra. Egy választói regisztrációs szervezet társalapítója is vagyok. Tudom, mi történik a világban, különösen politikailag, szóval nem, egyáltalán nem lepett meg” - nyilatkozta Karliak a a CBR-nek a rajongói reakciók kapcsán.

“Volt egy cikk, amely radikális queer aktivistának nevezett, és felsorolta a szervezetem, Queer Vox ‘alattomos’ küldetésnyilatkozatát, és ezekben nincs is semmi hazugság, ezek tények” - tette hozzá a színész, majd azt is elmondta, hogy egyáltalán nem sértődött meg ezeken a kritikákon.

“Csak két dolgot mondanék még. Soha nem fogjuk kimondani a ‘nembináris’ szót, hiszen a kilencvenes években ez a fogalom teljesen ismeretlen volt, nem arról van szó, hogy ez nem létezett, de nem volt mainstream kifejezés. Morph felfogása arról, hogy ki is ő valójában, megfeleltethető annak, amit egy modern ember nembinárisnak mondana, de egyszerűen nincs meg hozzá a terminológia” - mondta Karliak.

Az X-Men '97 már elérhető a Disney+ műsorkínálatában, amelynek lejátszása közvetlenül elindítható a sorozat mafabos adatlapjáról a streamingszolgáltató ikonjára kattintva, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel.

88 X-Men '97  (2024)

akció | animáció | kaland

Az 1992-ben kiadott X-Men animációs sorozat folytatása. X professzor halálát követően Rozsomák és Vihar próbálják összeszedni a csapatot és folytatni vezetőjük örökségét.... több»