Will Smith leggyűlöltebb (?) filmje hasít a magyar Netflixen

Will Smith a 2000-es évek egyik legfelkapottabb színésze, aki számtalan akcióban, komédiában és sci-fiben szerepelt már. Kétségtelenül a legnagyobb és legnépszerűbb sztárok közé tartozik. Ám a nagy számok törvénye alapján a sok szerethető filmje közé bizony időnként neki is be-becsúszik egy melléfogás. Most épp az egyik ilyet nézte mindenki a hétvégén.

2019-ben jelent meg a mozikban, majd fél évvel később az HBO Max kínálatában a Gemini Man, amely most hétvégén debütál a legnagyobb streaming szolgáltató, a Netflix kínálatában is, ahol rögtön a nézettségi lista ötödik helyéig repült. A sci-fi akciófilm bizonyára nem fog előkelő helyet kapni Will Smith önéletrajzában, ugyanis meglehetősen gyengére sikerült alkotásról van szó.

A történet egy sokat megélt bérgyilkosról szól, aki soha nem hibázik, mindig elkapja a célpontját. Csakhogy egy nap ő maga válik célponttá, ráadásul egy olyan gyilkos van a nyomába, aki tökéletesen ismeri minden trükkjét, mindig egy lépéssel előtte jár és még a harcmodora is tökéletesen megegyezik az övével.

A film alapvetően egész jó ötletre épít, ám valahogy a végeredmény így sem lett jobb a gyenge közepesnél. Valahogy az egészen érződik az alacsony költségvetés, amelynek nagy részét valószínűleg a sztár gázsija tette ki. Számunkra viszont azért is különösen érdekes a Gemini Man, ugyanis Budapesten forgatták és számos helyszín felismerhető benne.

A Gemini Man érdekes kettősséget mutat, ugyanis míg a Rotten Tomatoes oldalán a kritikusoknál alig 26 százalékig jutott, addig ugyanitt a nézők sokkal elnézőbbek voltak vele: egészen meglepő 83 százalékot kapott. Itt, a Mafabon egy picit szigorúbbak az olvasók, 61 százalékon áll a tetszési indexe.

61 Gemini Man  (2019)

akció | dráma | sci-fi | thriller

Az Ang Lee rendezésében készült akcióthriller főszereplője, Henry Brogan (Will SMith) nincs könnyű helyzetben, ugyanis egy titokzatos férfi folyton a nyomában van, mi több, a... több»