Will Smith következő filmje, az Emancipáció (poszter a galériánkban) mégis 2022-ben mutatkozik be a nagyközönség előtt. Az Apple hétfőn jelentette be a hírt, és közzétette az első trailert az Antoine Fuqua rendezésében készüt történelmi drámához.

Az Emancipáció december 2-án kerül bemutatásra a mozikban, és december 9-től az Apple TV+-on is streamelhető lesz.

A film eredetileg 2022-es megjelenési dátumot kapott volna, azonban az Apple úgy döntött, hogy 2023-ra halasztja a filmet, miután Smith botrányba keveredett, mert az Oscar-gálán pofon vágta Chris Rockot a színpadon. A színész azóta nyilvánosan bocsánatot kért tettéért, de az Oscar-díjátadó óta nagyrészt távol tartotta magát a nyilvánosságtól.

Mivel a presztízsfilmek listája most viszonylag szűkös, az Emancipáció az Apple legjobb esélye arra, hogy az elkövetkező Oscar-versenyben is feltűnést keltsen. A Bill Collage által írt és Todd Black, Joey McFarland és Jon Mone által készített film főszereplője Smith egy szökevényt alakít, aki "Whipper Peter" néven válik ismertté. A film az ő karakterét követi, amint Louisiana mocsarain átkelve menekül az őt majdnem megölő ültetvénytulajdonosok elől.

Az Oscar-gála előtt nagyon pozitív volt a hírverés, ami azt sugallta, hogy a film és sztárja díjesélyes lesz a következő szezonban. Smith az incidens után kilépett az Akadémiából, az intézmény igazgatótanácsa pedig 10 évre eltiltotta a színészt az Oscar-ünnepségen való részvételtől. A tiltás azonban nem akadálya annak, hogy Smith-t újfent jelöljék.

Nézd meg az Emancipáció előzetesét idelent!

akció | thriller

Egy szökött rabszolga a louisianai mocsarakon keresztül gyötrelmes úton menekül az őt majdnem megölő ültetvénytulajdonosok elől. több»