2019.05.10   szerző: Archívum   hozzászólások: 0

Emlékezetes az a videó, amelyben Robert De Niro szó szerint mindennek elmondja Donald Trump amerikai elnököt, és a minap ismét megragadta az alkalmat, hogy kifejezze véleményét. A Tribeca Filmfesztivál – amelynek De Niro egyik alapítója – záróeseményén szólalt fel, a Yesterday című film premierje előtt. A Danny Boyle (Gettómilliomos) által rendezett film arról szól, hogy a világ nem tud a Beatlesről, egyetlen zenészt kivéve, aki aztán ebből próbál karriert csinálni. De Niro innen indította gondolatkísérletét:

Robert De Niro páros lábbal szállt bele a politikába

„A világ arra ébred, hogy sosem hallott a Beatlesről. Ettől szomorú lettem, de aztán eszembe jutott egy másik film ötlete, amely arról szól, hogy a világ fölébred, és sosem hallott Trumpról. Ez a film mindannyiunkat nagyon boldoggá tenne.”

A közönség tapsviharban tört ki, és hasonlóan viselkedett a film vetítése során is, amelynek előzetese internetes szenzáció lett a maga több mint 30 milliós letöltésével.

A film forgatókönyvírója az a Richard Curtis, aki az Igazából szerelemmel megalkotta a tökéletes keserédes karácsonyi vígjátékot.

A Yesterday június 27-től látható a hazai mozikban. A film magyar nyelvű előzetesét idelent nézhetitek meg.

79 Yesterday  (2019)

fantasy | musical | romantikus | vígjáték | zenés

A film egy felvetésre keresi a választ: mi lenne, ha a Beatles egy szempillantás alatt kitörlődne az emberiség emlékezetéből és kultúrájából, és te lennél az egyetlen, aki... több»

UIP Duna